10:40:34 29.03.2024
Stiri

Putin: Autoritățile ucrainene actuale nu sunt capabile să rezolve problema Donbasului

Știri 15.11.2018 14:37 Vizualizări1050 Autor: Ziarul National
Putin: Autoritățile ucrainene actuale nu sunt capabile să rezolve problema Donbasului Pagina de Rusia


Autoritățile ucrainene actuale nu sunt capabile să „rezolve problema Donbasului”, a declarat președintele rus Vladimir Putin, la o conferință de presă cu privire la rezultatele summitului din Asia de Est, potrivit TASS.

Putin a afirmat că „țările occidentale nu ar trebui să condamne alegerile din Donbas, ci crimele politice care au loc acolo”.

„În ceea ce privește condamnarea acestor alegeri: nu am auzit nimic despre condamnarea crimelor care au loc în teritoriile republicilor nerecunoscute, aceasta este problema”, a spus președintele rus. „Mai întâi trebuie să condamnați crimele care au loc acolo motivat politic”.

În același timp, Putin a afirmat că Rusia „va colabora cu oricine câștigă alegerile în Ucraina, nu există altă soluție pentru problema Donbasului, cu excepția celei pașnice”.

„Cu toate acestea, noi credem că nu există altă cale, oricum va trebii să ajungem la un acord. Sper că oamenii care vor conduce țara în viitor, oricine vor fi … vor ajunge la concluzia că nu există altă cale în afară de cea pașnica și că acordurile de la Minsk trebuie să fie puse în aplicare”, a declarat șeful Kremlinului, citat de Pagina de Rusia.

În octombrie, președintele rus Vladimir Putin a anunțat că dorește să aștepte rezultatele alegerilor din Ucraina ca să încerce să îmbunătățească relațiile cu noua conducere a țării.

Rusia susținea agresiunea militară împotriva Ucrainei din 2014. Țara vecină asigura armament, inclusiv greu, și muniții pentru grupările armate ilegale din Donbas și consolidează rândurile acestora cu soldați ai trupelor regulate. În același timp, Federația Rusă nu recunoaște participarea sa la ostilități, numindu-le „conflict intern ucrainean”.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
29.03.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Încă o dată despre u...

25.03.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Putin căzut de pe ca...

22.03.2024 09:05 Nicolae Negru Nicolae Negru // De ce ideea referend...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Sunteți de-acord ca referendumul constituțional privind aderarea R. Moldova la Uniunea Europeană să fie organizat în aceeași zi cu alegerile prezidențiale din anul curent?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md