03:11:07 29.03.2024
Stiri

Angajații grădinițelor din municipiul Orhei și-au primit primele salarii majorate

Partide/Comunicate 15.11.2018 13:43 Vizualizări1130 Autor: Ziarul National
Angajații grădinițelor din municipiul Orhei și-au primit primele salarii majorate


„Autoritățile locale din Orhei, în frunte cu primarul Ilan Șor, au îndeplinit un alt angajament pe care și l-au asumat. Astfel că toți angajații grădinițelor din localitate au primit suplimentul la salariu în valoare de 1.000 de lei. Aceasta este doar una din măsurile de susținere și dezvoltare a învățământului preșcolar din Orhei, realizată de autoritățile locale în frunte cu primarul Ilan Șor”, se arată într-un comunicat de presă al Primăriei Orhei.

Potrivit sursei citate, iniţiativa primarului Ilan Şor de a spori salariile angajaților din grădinițe face parte din planul de acţiuni privind reforma învăţământului preşcolar în municipiul Orhei.

De supliment la salariu beneficiază 300 de angajați ai instituțiilor preșcolare. „Realizarea acestei inițiative a fost posibilă datorită unui acord semnat de autoritățile locale și Asociația Obștească „Pentru Orhei””, subliniază Primăria Orhei.

Acordul prevede că salariații grădinițelor beneficiază de un ajutor material lunar în mărime de 1 137 de lei brut, din care urmează să se rețină impozitul pe venit. De asemenea, specialiștii angajați după 1 octombrie beneficiază de un ajutor material unic în mărime de 3 410 lei brut.

Autoritățile locale din Orhei au decis realizarea acestui proiect în scopul sporirii interesului față de eficiența şi calitatea muncii, gradului de pregătire profesională, aplicării în muncă a rezultatelor ştiinţifice, metodelor avansate de lucru precum şi pentru angajarea specialiștilor în câmpul muncii.

Primăria Orhei amintește că acesta nu este singurul program realizat de echipa lui Ilan Șor pentru a asigura condiții mai bune pentru copiii din grădinițe. „Din primăvara acestui an, în instituțiile preșcolare este implementat un program unic în R. Moldova de alimentație a copiilor. Este vorba de sistemul catering, care asigură mâncare gustoasă și preparată în condiții igienice și sanitare de calitate grădinițele. În luna septembrie, la Orhei, a fost demarat și un program de reconstrucție a tuturor grădinițelor din oraș. Prima instituție preșcolară la care s-a decis să fie reparată capital și modernizată model este grădinița de copii Nr.5 „Ghiocel”, de pe strada Maxim Gorki, 48”, mai arată sursa citată.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
25.03.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Putin căzut de pe ca...

22.03.2024 09:05 Nicolae Negru Nicolae Negru // De ce ideea referend...

18.03.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Putin și Rusia ca bo...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Sunteți de-acord ca referendumul constituțional privind aderarea R. Moldova la Uniunea Europeană să fie organizat în aceeași zi cu alegerile prezidențiale din anul curent?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md