(doc, video) La ce întrebări a căutat răspuns comisia de anchetă în cazul Fundației „Open Dialog”

vremea

Comisia de anchetă pentru elucidarea circumstanțelor de imixtiune în politica internă a Republicii Moldova a Fundației ”Open Dialog” a definitivat și aprobat raportul de activitate. Anunțul a fost făcut de Președintele Comisiei de anchetă, Igor Vremea, în cadrul unui briefing de presă, susținut după încheierea ședinței comisiei, care a avut loc în această seară.

„Am reflectat toate concluziile și recomandările în raport, pe care îl vom prezenta plenului Parlamentului”, a declarat Igor Vremea.

Președintele Comisiei de anchetă a prezentat presei o parte din întrebările care urmau a fi discutate cu invitații, dar care nu au fost adresate deoarece invitații nu s-au prezentat la audieri.

„În respectivul bloc de întrebări nu se regăsesc cele care conțin informație cu caracter restricționat sau confidențial. Suplimentar, le-am fi prezentat invitaților, pe lângă informația publică unele probe care au determinat acel caracter închis al ședințelor Comisiei de anchetă. Din păcate, acestea au rămas fără răspunsuri”, a menționat Igor Vremea.

La 4 octombrie curent, Parlamentul a constituit Comisia de anchetă pentru elucidarea circumstanțelor de imixtiune a Fundației ”Dialog Deschis” și fondatoarei acesteia, Ludmila Kozlowska, în treburile interne ale Republicii Moldova și a finanțării unor partide politice.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente