12:59:29 25.04.2024
Stiri

Un IPHONE X a explodat. MOTIVUL pentru care s-a întâmplat acest lucru le dă de gândit celor de la APPLE

Știri 15.11.2018 13:00 Vizualizări1461 Autor: Ziarul National
Un IPHONE X a explodat. MOTIVUL pentru care s-a întâmplat acest lucru le dă de gândit celor de la APPLE


Apple investighează un incident cât se poate de neobişnuit, semnalat de posesorul unui telefon iPhone X care a luat foc imediat după aplicarea actualizării la versiunea iOS 12.1, scrie go4it.ro.

Momentan, nu este clar dacă există o corelare între aplicarea noii versiuni de firmware şi incendierea spontană a telefonului cu o vechime de numai 10 luni. Potrivit declaraţiilor oferite de posesor, incidentul s-a produs imediat după finalizarea procesului de actualizare, la pornirea telefonului.

Un detaliu important este că exemplarul iPhone X se afla la încărcat folosind un adaptor de alimentare original, proprietarul respectând indicaţiile Apple de lăsa conectat adaptorul AC în timpul actualizărilor de firmware. Din fericire, dispozitivul nu era folosit la momentul incidentului, dar nici lăsat complet nesupravegheat, fiind evitată astfel declanşarea unui incendiu.

Manifestată prin expulzarea de gaze fierbinţi şi fum toxic, defectarea acumulatorilor Li-Ion poate apărea în mod spontan la orice telefon mobil, tabletă sau laptop, fără ca dispozitivul să dea de bănuit în vreun fel. Din fericire, astfel de incidente care se pot solda cu rănirea gravă sau chiar decesul utilizatorului (spre exemplu, dacă victima ţine telefonul la ureche în timpul exploziei) sunt extrem de rare.

Probabil, dacă în urma distribuirii la scară largă a actualizării iOS 12.1 nu apar şi alte rapoarte despre telefoane iPhone X izbucnite în flăcări, incidentul va fi etichetat ca o simplă coincidentă iar proprietarul ghinionist despăgubit cu un telefon nou.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
22.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Mercenarii lui Șor ș...

20.04.2024 20:07 Ziarul National Nicolae Enciu // Basarabia sub teroar...

19.04.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Despărțirea apelor p...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md