16:48:51 28.03.2024
Stiri

Doi judecători de la CSJ care și-au prezentat DEMISIILE, acceptate ulterior de CSM, s-au RĂZGÂNDIT în Parlament

Politică 15.11.2018 11:18 Vizualizări1542 Autor: Ziarul National
Doi judecători de la CSJ care și-au prezentat DEMISIILE, acceptate ulterior de CSM, s-au RĂZGÂNDIT în Parlament


UPDATE // Parlamentul i-a eliberat astăzi pe magistrații Dumitru Visternicean, Elena Covalenco și Iulia Sârcu din funcția de judecător al Curții Supreme de Justiție.


Doi dintre cei cinci judecători de la Curtea Supremă de Justiție (CSJ) care și-au prezentat recent demisiile, iar Consiliul Superior al Magistraturii (CSM) le-a acceptat, s-au răzgândit să mai plece din sistem.

Parlamentul urmează să aprobe în ședința de astăzi aceste demisii ale judecătorilor, la solicitarea CSM.

Președinta Comisiei juridice, pentru numiri și imunități, Raisa Apolschi, a anunțat de la tribuna Parlamentului că doi dintre cei cinci magistrați și-au retras cererile de demisie, fiind vorba de vicepreședinta Curții Supreme de Justiție și președinta Colegiului civil, comercial și de conștiincios administrativ, Tatiana Vieru, și de judecătorul Valeriu Doagă.

CITIȚI și Judecătorii NU sunt de acord cu proiectul legii salarizării în sistemul bugetar, pentru că la sfârșit de an vor avea cu O MIE de lei în minus: „Să fie menținută legea noastră specială”

Deputata liberal-democrată, Maria Ciobanu, a catalogat această situație drept „un joc” și a întrebat ce ce întâmplă astăzi cu magistrații din R. Moldova, chiar dacă și-ar dori care aceștia să plece din sistem „in corpore”.

Apolschi i-a răspuns că e dreptul fiecărui judecător de a decide vizavi de demisie sau revenire în sistem.

Ceilalți magistrați care și-au anunțat demisiile de la CSJ sunt Dumitru Visternicean, Iulia Sârcu și Elena Covalenco, nemulțumiți de noua lege a salarizării din sistemul bugetar care le-ar tăia din salarii.

CITIȚI și Președintele CSM afirmă că magistrații DEMISIONEAZĂ pe bandă rulantă din cauza proiectului de lege care le-ar tăia din salarii

De asemenea, din sistem și-au anunțat plecarea Valentina Criucicova de la Judecătoria Călărași și Ion Cojocari de la Judecătoria Comrat.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
25.03.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Putin căzut de pe ca...

22.03.2024 09:05 Nicolae Negru Nicolae Negru // De ce ideea referend...

18.03.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Putin și Rusia ca bo...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Sunteți de-acord ca referendumul constituțional privind aderarea R. Moldova la Uniunea Europeană să fie organizat în aceeași zi cu alegerile prezidențiale din anul curent?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md