Undă verde pentru demolarea lui Guguță. Curtea Supremă de Justiție a dat dreptate constructorilor

44098204_1967429113322903_5285900621524762624_o

Curtea Supremă de Justiție a dat dreptate companiilor Finpar și Regata împotriva Consiliului Munciipal Chișinău. Astfel, decizia magistraților permite dezvoltatorilor imobiliari să construiască în locul unde în prezent se află clădirea fostei Cafenele Guguță. Totodată, nu sunt restricții în ceea ce privește înălțimea viitorului edificiu.

„Mulțumim direcției asistență juridică a primăriei mun. Chișinău care a dus această bătălie prin instanțe de la un capăt la altul. Mulțumiri și tuturor celor care s-au implicat pe parcurs – cu un sfat, cu o sugestie, cu un ajutor.. ”Mulțumiri” celor care au trădat cauza – în primul rînd celuilalt intervenient în proces – Agenția de Inspectare și Restaurare a Monumentelor, care nu doar că nu s-a mai implicat în proces să apere Grădina Publică, așa cum o făcea la început ci și, prin șeful său, Ion Ștefăniță, a votat pentru aprobarea proiectului de clădire propus de Regata Imobiliare…”, a scris într-un mesaj comunitatea Occupy Guguță, cei care au protestat în tot acest timp împotriva demolării cafenelei.

În luna iunie Curtea de Apel a hotărât să dea dreptate constructorilor. Atunci instanța decise că „Regata Imobiliare” (succesor în drepturi procedurale a „Finpar Invest” SRL) poate privatiza terenul unde actualmente se află cafeneaua Guguță. Prin aceeași decizie, luată la data de 7 iunie 2018, compania își menține și dreptul de a construi un imobil cu 13 etaje în locul edificiului din Grădina Publică „Ștefan cel Mare și Sfânt”.

Regata Imobiliare SRL (succesor în drepturi procedurale a firmei „Finpar Invest”, controlată de familia lui Vladimir Plahotniuc) poate construi un imobil cu 13 etaje în locul cafenelei Guguță din centrul capitalei și are dreptul de a privatiza terenul aferent.

La mijlocul lunii octombrie, Direcția Generală Arhitectură, Urbanism și Relații Funciare a Primăriei municipiului Chișinău a eliberat dezvoltatorilor imobiliari autorizație de demolare a Cafenelei Guguță.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente