11:44:43 19.04.2024
Stiri

De ce este important să citești constant cărți care îți HRĂNESC sufletul

Știri 14.11.2018 17:20 Vizualizări3061 Autor: Ziarul National
De ce este important să citești constant cărți care îți HRĂNESC sufletul sursa: ele.ro


Când ai citit ultima dată o carte care să-ți bucure sufletul? Obiceiurile tale de a citi zilnic se învârt în jurul statusurilor de pe Facebook sau Instagram, ori rețetele de preparare a mâncării pentru cină?

Dacă ești unul/una dintre cei mulți care nu citesc în mod regulat cărți care ajută la dezvoltarea personală, atunci ratezi o etapă importantă din creșterea ta. Cititul zilnic dintr-o carte îți aduce foarte multe beneficii, printre care:

- Stimularea mentală. Creierul trebuie antrenat și folosit la fel că orice alt mușchi din corp. Chiar dacă puterea lui nu este fizică și ușor măsurabilă, un creier puternic și sănătos are un mare impact asupra calități vieții pe care o trăim.
Alege din librăria online Eu Sunt (librăria sufletului) o categorie care-ți place acum și începe să citești zilnic, chiar și câteva pagini, pentru a menține creierul activ, sănătos și deschis spre noutăți.

- Cunoștințe. Tot ceea ce citești se cumulează în creier sub formă de informații la care poți apela atunci când este nevoie. Cu cât știi mai multe despre tine și despre lumea în care trăiești, cu atât ești mai bine echipat(a) să faci față provocărilor vieții.
În plus, dacă te vei afla vreodată în circumstanțe grele, adu-ți aminte că nimeni nu-ți poate lua cunoștințele, chiar dacă-ți pierzi locul de muncă, banii, lucrurile de valoare sau o parte din sănătate.

- Liniște. Alături de relaxarea care acompaniază cititul unei cărți, cărțile de dezvoltare personală aduc mult calm și liniște interioară. Textele spirituale, în mod special, scad presiunea arterială și calmează, iar cărțile de dezvoltare personală îi ajută foarte mult pe cei care suferă de boli mentale ușoare și anumite tulburări de dispoziție.

- Concentrare. Acest aspect este foarte important, mai ales în vremurile noastre în care atenția ne este atrasă în mii de direcții simultan și suntem maeștri în a face mai multe lucruri deodată. Acest gen de comportament în care ne împărțim atenția între mai multe activități crește nivelul de stres și scade productivitatea.

Când citești o carte de dezvoltare personală, toată atenția îți este captivată de poveste și de rezonanță lor în tine - restul lumii dispare pentru tine și te poți cufunda în fiecare detaliu fin pe care îl absorbi, te pune pe gânduri și îl lași să te transforme puțin.
Renunță la ecranul telefonului care este mereu la îndemână și încearcă să citești dimineața înainte de a începe munca; vei fi surprins(a) cât de concentrat(a) te vei simți când ajungi la birou.

- Îmbunătățirea memoriei. Când citești un român, trebuie să-ți aduci aminte de personaje, poveștile din spatele lor, intrigile și nuanțele care compun tabloul complex al romanului. Un roman este ca o realitate paralelă ce conține multe detalii pe care să ți le amintești pentru a înțelege povestea; creierul este un organ minunat care își amintește aceste lucruri cu ușurință.

Fără ca noi să fim conștienți de asta, fiecare amintire nouă creată dă naștere unor noi sinapse și le întărește pe cele existente. Acestea pun baza memoriei imediate dar și determină stările sufletești.

Alegeți din titlurile cu care să începi acest nou capitol din viața ta în care cărțile sunt prietenul tău cel mai bun.

Sursa: ele.ro


Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
19.04.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Despărțirea apelor p...

15.04.2024 09:20 Nicolae Negru Nicolae Negru // Simțul realității și...

12.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Recensământul ca o f...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md