Guvernul a cerut reguli mai aspre pentru proprietarii de câini, după ce un Rottweiler a atacat cinci persoane la Strășeni

maxresdefault

La ședința Guvernului din 14 noiembrie a fost discutat un incident care a avut loc în Strășeni. Un câine de rasă Rottweiler a atacat cinci persoane, dintre care patru sunt copii, care ulterior au avut nevoie de îngrijiri medicale.

Pavel Filip a cerut înăsprirea condițiilor pentru proprietarii de câini. Totodată acesta a cerut ca să fie ridicate și suma amenzilor în cazul în care stăpânii nu respectă regulile de siguranță atunci când își plimbă animalele de companie.

Prim-ministrul s-a adresat către ministrul Afacerilor Interne îndemnându-l să propună soluții care să fie discutate la Guvern, menționând că rănile fizice se vindecă, dar din punct de vedere psihologic copii rămân traumatizați pe toată viața.

Ieri, 13 noiembrie, un câine de rasă Rottweiler a atacat cinci persoane dintre care patru minori. Acest lucru s-a întâmplat în primă stradă, iar victimele au avut nevoie de îngrijiri medicale. Câinele a fost împușcat de un polițist. Pe acest caz a fost pornit un proces penal.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente