Tarifele de roaming între Moldova și România ar putea fi eliminate. Guvernul a aprobat inițierea negocierilor

roaming_image-web

În cadrul ședinței Guvernului din 14 noiembrie, a fost semnată o hotărâre prin care se aprobă inițierea negocierilor cu privire la anularea taxelor de roaming dintre Republica Moldova și România.

Conform documentului semnat la ședința Guvernului, Acordul stabileşte expres şi exhaustiv cadrul normativ pentru realizarea diminuării treptate, prin plafonare, pe parcurs la 3 ani, a tarifelor de acces cu ridicata pentru serviciile de roaming de date între Republica Moldova şi România, eliminarea plăţii de roaming pentru apelurile efectuate în roaming către reţelele din ţara de origine, precum şi pentru apelurile primite în roaming şi mesajele SMS trimise şi primite în roaming. Pentru apelurile efectuate în roaming către alte destinaţii decât reţelele din ţara de origine Ia nivelul accesului cu ridicata sunt aplicabile tarifele stabilite prin acord între operatorul reţelei vizitate şi furnizorul de servicii de roaming.

Aplicarea mecanismului descris în Acord va permite realizarea apelurilor către numerele de telefon din ţara vizitată la tariful aplicat în ţara de origine pentru această destinaţie (tarif pentru apelul din Republica Moldova către România sau din România către Republica Moldova), fără plata serviciilor de roaming.

Prezentul Acord se încheie pe o perioadă nedeterminată şi va intra în vigoare conform legislaţiei Părţilor la data recepţionării ultimei notificări prin care Părţile se informează reciproc prin canale diplomatice despre îndeplinirea procedurilor interne necesare pentru intrarea sa în vigoare, dar nu mai târziu de 01 ianuarie 2019.

Pavel Filip a menționat că Viorica Dăncilă la fel îți dorește semnarea acestui Acord și rugat ca echipele de negociatori să facă tot posibilul pentru a reuși semnarea acestui acord în ședința comună a Guvernelor, pe data de 22 noiembrie, la București.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente