CEC a stabilit caracteristicile tehnice pentru sistemul de înregistrare video în secțiile de votare

alegeri vot

Comisia Electorală Centrală a stabilit caracteristicile tehnice pentru sistemul de înregistrare video în secțiile de votare realizat în cadrul alegerilor parlamentare din 24 februarie 2019.

Acestea se referă la cerințele minime pe care trebuie să le întrunească echipamentele tehnice care vor înregistra, pe parcursul zilei alegerilor, introducerea buletinelor în urna de vot, precum și operațiunile de numărare a voturilor și totalizare a rezultatelor.

Funcționarea sistemelor de înregistrare video în secțiile de votare realizat în cadrul alegerilor parlamentare din 24 februarie 2019 va fi reglementată printr-un act normativ aprobat de către CEC, iar pentru achiziționarea celor 2300 de camere video, grupul de achiziții al Comisiei va demara procedurile prevăzute de legislația în vigoare.

CEC reiterează că instalarea camerelor de înregistrare video va îmbunătăți securitatea și corectitudinea procesului de votare și va crește gradul de transparență a operațiunilor electorale desfășurate în ziua alegerilor. Sistemul de înregistare video nu trebuie să antenteze la secretul procesului de votare și la intimitatea alegătorilor în secția de votare.

Taguri: #CEC Moldova
Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente