Un moldovean și un ucrainean, documentați pentru tentativa trecerii ilegale a frontierei și folosirea actelor falsificate

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Un moldovean și un cetățean al Ucrainei sunt documentați de către angajații Poliției de Frontieră, pentru folosirea actelor falsificate și tentativa trecerii ilegale a frontierei moldo-ucrainene. Cazurile au fost înregistrate în ultimele 48 de ore, la frontiera din nordul țării.

În primul incident, semnalat în punctul de trecere Briceni, cetățeanul Ucrainei a prezentat pentru autoturismul de model Volkswagen Passat, înmatriculat în Polonia, o împuternicire notarială falsificată. Documentul, care ar fi eliberat de autoritățile polone, din start a dat de bănuit polițistului de frontieră, prin faptul necorespunderii unor date cu cele originale. Verificările cu tehnica specială de control au confirmat suspiciunile angajatului, fiind identificate nereguli asupra ștampilei notarului care nu corespundea modelului și dimensiunilor stabilite. Ucraineanul de 36 de ani a negat existența oricărui fals în document, depistat la controlul de frontieră. Ca urmare, procura a fost ridicată și transmisă spre expertiză, iar autoturismul indisponibilizat pe teritoriul SPF „Briceni” până la finalizarea cercetărilor. Cetățeanului i-a fost permisă trecerea frontierei de stat.

Un cetățean al Republicii Moldova a fost observat de patrula Sectorului Poliției de Frontieră Ocnița, în timp ce încerca clandestin să treacă frontiera. Bărbatul de 59 de ani a fost reținut pe direcția „Ocnița-Sokireanî”. În cadrul audierii, acesta și-a justificat intenția de a trece ilegal hotarul prin faptul că pe teritoriul Ucrainei are interdicție, aplicată pe motivul depășirii termenului de ședere.

Ambele cazuri sunt cercetate în continuare de polițiștii de frontieră ai Direcției regionale Nord, în vederea stabilirii tuturor circumstanțelor și luării măsurilor legale ce se impun.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...