(foto) A fost inaugurată Secția de boli interne din cadrul Spitalului Clinic Municipal „Sf. Arhanghel Mihail”

4

Secția boli interne, terapie și cardiologie din cadrul Spitalul Clinic Municipal „Sf. Arhanghel Mihail” din capitală a fost renovată. Costul lucrărilor de reparație a fost de 870 mii lei, bani alocaţi din bugetul spitalului.

Lucrările de reparație au durat 3 luni și au presupus renovarea saloanelor pentru pacienți și a cabinetelor medicilor, reabilitarea sistemului de semnalizare și cel de oxigen şi reparaţia blocurilor sanitare. După reabilitare, Secţia va dispune de 40 de paturi.

Secțiile instituției medicale sunt reparate în proporție de 85 la sută. În spital activează 105 medici, din necesarul de 127 de cadre medicale.

4
img (1)
img (1)2

O problema importantă enunțată de administrația instituţiei medicale este situaţia Centrului de recuperare al spitalului. Deşi este reparat în proporţie de 90 la sută, iar în acest scop au fost valorificaţi deja 26 milioane lei, la  moment Centrul nu este utilizat. Utilajul medical necesar este achiziționat deja de 5 ani și stă în depozite neutilizat. Pentru a deveni funcţional, sunt necesare surse financiare suplimentare de circa 5 milioane de lei, pentru lucrările de finalizare şi amenajarea teritoriului.

Centrul, care este unic după profilul său în Chișinău, dar și în republică, are o capacitate de 500 pacienți pe zi, cu profil neurologic, cardiologic, traumatologic și reumatologic, îngrijiți în condiții de ambulator, în două schimburi și 120 paturi, în regim de staționar.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente