/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 786: Sânge la Dnipro și avertizare de rang înalt. Zelenski: „Trebuie să înfrângem teroarea rusă”

/VIDEO/ Aduceau droguri prin poștă și rute internaționale de pasageri. Membrii unei grupări criminale, reținuți

missing
14 noiembrie 2018, ora 10:46

Astfel, în scopul comercializării drogurilor introduse în țară prin contrabandă, organizatorul grupului criminal, a creat un canal securizat pe platforma ”telegram” cu denumirea ”@BES_T”, care implica comercializarea drogurilor în lipsa unui contact fizic cu cumpărătorul.

Astfel, prin intermediul acestui ”chat”, organizatorul îi expedia compărătorului un cont bancar, unde urmau să fie depuse mijloace bănești pentru procurarea drogurilor. Drept confirmare a depunerii banilor, cumpărătorul de droguri expedia organizatorului prin aplicația ”telegram”, fotografia bonului fiscal care confirma achitarea banilor.

După aceasta, cumpărătorul primea de la organizator un ”link”, la accesarea căruia cumpărătorul identifica locul unde erau ascunse în prealabil drogurile și anume, spații cu acces public, la rădăcina copacilor, sub borduri, pietre și alte locații, de unde erau preluate de cumpărător.

În acest sens, s-a aflat că în perioada de până în luna iulie 2018, gruparea criminală a realizat droguri pe teritoriul Republicii Moldova în sumă de peste 6 mln lei.

Ulterior, procurorii PCCOCS a aplicat sechestre pe mijloace financiare de peste 1 mln lei.

În cazul în care instanța de judecată v-a stabili vinovăția persoanelor acuzate, aceștia riscă o pedeapsă cu închisoare pentru circulația ilegală a drogurilor, de la 7 până la 15 de ani, iar pentru comiterea contrabandei cu stupifiante de la 3 până la 10 ani și pentru spălarea banilor de la 5 până la 10 ani.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram