09:52:42 29.03.2024
Stiri

FOTO // Centrul Antiterorist al SIS a destructurat activitatea unei grupări PARAMILITARE ilegale, care ar avea conexiuni cu mercenarii din Donbas

Social 14.11.2018 10:00 Vizualizări1596 Autor: Ziarul National
FOTO // Centrul Antiterorist al SIS a destructurat activitatea unei grupări PARAMILITARE ilegale, care ar avea conexiuni cu mercenarii din Donbas


Centrul Antiterorist al Serviciului de Informații și Securitate (SIS), în comun cu Procuratura capitalei, a destructurat activitatea unei formaţiuni paramilitare ilegale, care acţiona sub paravanul aşa-numitor jocuri de tip militar-tactic. Descinderile au avut loc concomitent în 13 locaţii din raza municipiului Chişinău.

Potrivit SIS, gruparea a fost monitorizată de peste un an de zile, fiind stabilite conexiuni directe ale membrilor grupării cu mercenari şi entități paramilitare din regiunea de Est a Ucrainei.

În cadrul percheziţiilor au fost depistate şi ridicate diferite tipuri de arme, componente de arme de luptă, echipamente militare, focoase şi aruncătoare de grenade. E vorba de 8 grenade de tip F1; 260 de cartuşe calibrul 5.45 mm; 39 de cartuşe de calibrul 9 mm; 5 cartuşe de calibrul 7.62 mm. La fel, a fost ridicat şi un obiect explozibil, ce a fost confecționat artizanal de către unul dintre membrii grupării, iniţiat în domeniul diversionist.

Investigaţiile au relevat faptul că gruparea activa conform unei structuri şi ierarhii militare bine organizate, cu o pregătire ideologică temeinică şi capacităţi de luptă în condiţii reale. La domiciliile acestora au fost identificate şi ridicate drapele, panglici, ecusoane, insigne militare, precum şi blazoane utilizate de către mercenarii din Ucraina. De asemenea, la unii membri au fost găsite dispozitive de localizare in timp real de tip GPS Traker, remodelate artizanal.

Acţiunile ilegale ale membrilor formaţiunii paramilitare, care îşi dezvoltau deprinderile de studiu al obiectivelor militare şi de infrastructură critică, şi al minelor cu tunele subterane diversificate, au fost documentate, iar oamenii legii au iniţiat două cauze penale.


Stiri relevante

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
29.03.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Încă o dată despre u...

25.03.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Putin căzut de pe ca...

22.03.2024 09:05 Nicolae Negru Nicolae Negru // De ce ideea referend...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Sunteți de-acord ca referendumul constituțional privind aderarea R. Moldova la Uniunea Europeană să fie organizat în aceeași zi cu alegerile prezidențiale din anul curent?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md