‹ adv ›
‹ adv ›
‹ adv ›
luni, 22 aprilie, 2024
13.3 C
Chișinău
‹ adv ›
HomepageȘtiriGrecia urmează să prezinte o strategie de digitalizare a agriculturii

Grecia urmează să prezinte o strategie de digitalizare a agriculturii

‹ adv ›

Comentarii

‹ adv ›

Guvernul elen urmează să prezinte o strategie de digitalizare a agriculturii, care a câștigat deja sprijinul fermierilor și al Comisiei Europene.

În ciuda programului de austeritate impus de FMI timp de opt ani, Grecia a reușit să stabilizeze economia și să încurajeze creșterea. Banca Centrala Europeană (BCE) consideră că dacă Grecia reușește să îmbunătățească standardizarea din domeniul agro-alimentar, va fi posibilă crearea de 200.000 de locuri de muncă, cu beneficii de peste 12 miliarde de euro pentru economie, notează euroactiv citat de stiriagricole.ro.

Viitorul PAC, mai concentrat pe agricultura de precizie și pe inovație

Proiectul „transformarea digitala a agriculturii din Grecia” este primul proiect național de infrastructură digitală din Europa și este dezvoltat de Ministerul pentru Politica Digitală, Telecomunicații și Media de la Atena, în colaborare cu Ministerul Agriculturii, și se bazează pe tehnici de agricultura de precizie.

Conform unei propuneri a Comisiei Europene, viitoarea Politică Agricolă Comună va oferi statelor membre șansa de a-și dezvolta propriile strategii de introducere a inovațiilor în agricultură, în funcție de propriile nevoi.

Hogan: „Bruxelles-ul nu mai poate determina ce trebuie să facă fiecare stat membru”

‹ adv ›

„Experiența actualei PAC, aplicată în 28 de state membre cu climate, metode de producție și tradiții diferite, arată că Bruxelles-ul nu mai poate determina ce trebuie să facă fiecare stat membru”, a explicat comisarul european Phil Hogan. De aceea, în noua PAC, statele UE vor construi programele de sprijin adecvate pentru a susține digitalizarea, a explicat comisarul pentru agricultura și dezvoltare rurală.

Care este strategia Greciei

Strategia propusă de Guvernul de la Atena se bazează pe Internetul lucrurilor (Internet of Things – IoT), și tehnologii din domeniul Big Data, iar toate datele vor aparține statului. Rallis a explicat că datele vor fi culese pe o platformă care va aparține statului grec și vor fi accesibile pentru toate părțile interesate.

‹ adv ›

În afară de fermieri, la platformă vor avea acces și cercetători și centrele academice. Astfel, platforma va crea bazele pentru noi inovații și crearea de noi aplicații în domeniul industriei alimentare și a protecției mediului, a explicat Stelios Rallis, secretar general pentru politici digitale la Ministerul Politicii Digitale.

Valoarea totală a proiectului de transformare digitală a sectorului agricol din Grecia este de 33,5 milioane de euro.

‹ adv ›

Advertoriale

‹ adv ›
‹ adv ›

Comentează

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

‹ adv ›

Recomandate

‹ adv ›

Recomandate

‹ adv ›