Părinţii fetei acuză angajaţii Poliţiei de Frontieră de neglijenţă, iar ancheta demarată de instituţie, ce urma să fie încheiată în termen de şapte zile, a fost prelungită.  

Însoţită de rude, fata a mers în această dimineaţă la Secţia de evidenţă şi documentare a populaţiei din sectorul Botanica al capitalei pentru a-şi face un alt paşaport. Mama minorei, care acuză poliţiştii de frontieră de pierderea documentului, susţine că bani pentru perfectarea acestuia a împrumutat de la rude. 

Peste cinci zile, adolescenta urmează să primească paşaportul, iar împreună cu mama va pleca spre Portugalia, acolo unde locuiesc de 15 ani. 

Deşi, acum o săptămână reprezentanţii Poliţiei de Frontieră susţineau că ancheta internă iniţiată pe acest caz va fi finalizată în şapte zile, astăzi, şeful instituţiei Dorin Purice a declarat că investigaţiile vor continua şi în următoarele trei săptămâni. Purice a refuzat să ne ofere însă mai multe detalii.

Anterior, responsabili din cadrul instituţiei au precizat că Poliţia de Frontieră va acoperi costurile de perfectare a unui nou paşaport doar dacă va constata că documentul a dispărut din cauza neglijenţei angajaţilor.