/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 791: Rachete secrete și viceministru arestat! SUA și UE oferă ajutor, iar Rusia anunță un acord cu Kievul

„Au decis să se inspire din mesajele politice de pe stânga”. Ce spune Dodon despre inițiativa PD de a organiza un referendum

missing
13 noiembrie 2018, ora 14:57

Dacă democrații pretind că sunt sinceri și că acesta nu este un simplu truc electoral, ci o preocupare reală de opinia cetățenilor, le propun să includă subiectele din acel plebiscit, din anul 2017 și să se inspire până la capăt din referendumul propus anul trecut de Președinte. Mai mult, dacă acesta va fi un referendum axat strict pe tematica parlamentară, propun să fie inclus un punct privind interzicerea migrației deputaților de la o fracțiune la alta. În așa mod, se va exclude practica nocivă, când un partid cu pondere inițială modestă în Parlament poate obține, datorită migrației deputaților, cea mai mare fracțiune parlamentară și să preia guvernarea. Migrația deputaților trebuie interzisă prin lege”, a scris Dodon pe pagina sa de facebook.

Totuși, șeful statului mai spune că referendumul este cea mai democrată formă de consultare a opiniei cetățenilor și „nu trebuie transformat și utilizat în calitate de instrument de PR politic în ajunul scrutinelor electorale”.

Amintim că în 2017, Dodon a propus organizarea unui referendum consultativ din 24 septembrie 2017, care însă nu a acut loc. Atunci una din întrebările plebiscitului era reducerea numărului deputaților, de la 101 la 71.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram