11:40:24 20.04.2024
Stiri

Reacția PROMPTĂ a europarlamentarului Andi Cristea, după ce în unele mijloace media de la Chișinău s-a vehiculat că va fi anulat regimul liberalizat de vize: „Nu faceți campanie pe seama UE”

Politică 13.11.2018 13:40 Vizualizări2136 Autor: Ziarul National
Reacția PROMPTĂ a europarlamentarului Andi Cristea, după ce în unele mijloace media de la Chișinău s-a vehiculat că va fi anulat regimul liberalizat de vize: „Nu faceți campanie pe seama UE” facebook


Europarlamentarul român, Andi Cristea, îi îndeamnă pe unii politicieni de la Chișinău „să nu se joace cu teme importante legate de interesul național” al R. Moldova. Acest îndemn vine după ce în unele mijloace mass-media au apărut informații precum că Parlamentul European urmează să adopte o rezoluție care prevede anularea regimului liberalizat de vize pentru R. Moldova.

Într-o postare pe pagina sa de Facebook, Cristea spune că asemenea informații sunt false.

„Nu se pune problema atingerii regimului de vize pentru Republica Moldova. Vehicularea acestei idei face rău Chișinăului. Nu faceți campanie pe seama UE în lunile următoare. Cetățenii Republicii Moldova merită mai mult respect și sunt mai importanți decât interesele politice înguste de campanie”, subliniază europarlamentarul.

Portalul newsmaker.md a scris ieri că Parlamentul European ar pregăti o rezoluţie care prevede anularea regimului de circulație fără vize în UE pentru moldoveni, făcând trimitere la unul dintre autorii documentului, europarlamentarul lituanian Petras Austrevicius. Ulterior, redacţia portalului a fost contactată de către asistentul lui Petras Austrevicius, Renatas Juska. „Acesta le-a cerit jurnaliştilor de la Newsmaker să dezmintă informaţia respectivă, întrucât aceasta nu corespunde realităţii”, scrie timpul.md.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
19.04.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Despărțirea apelor p...

15.04.2024 09:20 Nicolae Negru Nicolae Negru // Simțul realității și...

12.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Recensământul ca o f...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md