16:25:38 24.04.2024
Stiri

Chișinăul condamnă așa-zisele alegeri din Donbas: Ucraina și R. Moldova, colaborare pentru gestionarea conflictelor secesioniste și reîntregirea celor două state

Politică 13.11.2018 12:38 Vizualizări1058 Autor: Ziarul National
Chișinăul condamnă așa-zisele alegeri din Donbas: Ucraina și R. Moldova, colaborare pentru gestionarea conflictelor secesioniste și reîntregirea celor două state


R. Moldova și Ucraina se vor „susține reciproc și necondiționat” în gestionarea proceselor de reglementare a conflictelor secesioniste.

Întelegerea a fost confirmată la întâlnirea ministrului Afacerilor Externe și Integrării Europene, Tudor Ulianovschi, cu ministrul ucrainean pentru Problemele Teritoriilor Temporar Ocupate și Persoanelor Strămutate Intern, Vadim Cernîş.

Un comunicat de presă al ministerului de la Chișinău arată că Tudor Ulianovschi și Vadim Cernîş au efectuat un schimb de opinii privind evoluțiile de pe agenda procesului de reglementare transnistreană în formatul „5+2”, dar şi aplicabilitatea acordurilor de la Minsk, asigurându-se reciproc de susţinere necondiţionată care vine să reconfirme obiectivele celor două state vecine de reîntregire teritorială în limitele graniţelor recunoscute internaţional.

Şeful diplomaţiei moldoveneşti a condamnat așa-zisele „alegeri” locale, desfășurate la 11 noiembrie curent de formațiunile paramilitare din regiunea Donbas a Ucrainei, declarând că acestea constituie o încălcare a legislației ucrainene și o sfidare a acordurilor de la Minsk şi principiilor dreptului internaţional.

Ministrul Tudor Ulianovschi şi-a exprimat îngrijorarea cu privire la situația instabilă din estul Ucrainei, care vulnerabilizează climatul de securitate regional și european, subliniind că perpetuarea ostilităţilor în această regiune reclamă acțiuni adecvate din partea actorilor-cheie.

În cadrul dialogului a fost abordate chestiuni legate de ameninţările hibride la adresa securităţii regionale, fiind subliniată importanţa concertării eforturilor pentru contracararea acestora.

Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
22.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Mercenarii lui Șor ș...

20.04.2024 20:07 Ziarul National Nicolae Enciu // Basarabia sub teroar...

19.04.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Despărțirea apelor p...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md