Poliția Capitalei și angajații „Fulger” au descins în baruri și cafenele! Un tânăr reținut, iar un bărbat riscă amendă de 13 mii lei

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Poliția Capitalei de comun cu angajații Brigăzii de Poliție cu Destinație Specială „Fulger” au descins verificări în localurile de agrement, baruri, cafenele, cluburi și magazine alimentare cu regim de activitate prelungit care au o pondere mai ridicată în comiterea delictelor. Acțiunile au drept scop prevenirea și combaterea criminalității, consumul și traficul de droguri, actele de huliganism, precum și infracțiunile patrimoniale. În cadrul verificărilor, polițiștii au reținut un tânăr de 20 de ani, aflat în urmărire penală pentru circulația ilegală a drogurilor, etnobotanicelor sau analogii acestora fără scop de înstrăinare. Acesta a fost escortat la Inspectoratul de Poliție Botanica, pentru audieri conform procedurii.

În cadrul acțiunilor desfășurate cu administratorii localurilor de agrement și vizitatorii acestora au fost petrecute discuții în vederea neadmiterii abaterilor de la cadrul normativ legal. Totodată, în rezultatul măsurilor intreprinse au fost stabiliți patru agenți economici care au încălcat regimul de activitate stabilit în autorizație sau notificare, nu dispuneau de actele permisive și nu eliberau bon de casa consumatorilor. Ca urmare toate încălcările constatate de forțele de ordine au fost înregistrate cu ulterioara informare a serviciilor abilitate.

În acest context, ofițerii de investigare a fraudelor economice a Direcției de Poliție a mun. Chișinău au depistat diverse încălcări grave în activitatea unui bărbat de 63 ani, care în garajul ce îi aparține comercializa băuturi alcoolice.

Astfel, polițiștii au descins cu verificări în garajul de pe strada Voluntarilor, din sectorul Ciocana, unde proprietarul comercializa băuturile alcoolice contrafăcute și de calitate dubioasă și unde permanent se adunau grupuri de persoane, care tulburau liniștea. În cadrul verificărilor polițiștii au depistat grave încălcări de ordin economic și financiar, comercializarea băuturilor alcoolice de o proveniență dubioasă, precum și condiții antisanitare, mijloace financiare necontabilizate, registre de ciornă.

Totodată, polițiștii au ridicat circa 30 litri de alcool etilic, 10 litri de divin și 60 litri de vin spumant. Toate probele au fost ridicate și depozitate până la decizia instanței de judecată, iar polițiștii continuă investigarea tuturor circumstanțelor.

În acest context, bărbatul riscă amendă în mărime de 13.000 de lei, iar instituțiile competente în domeniul alimentației publice vor fi sesizate pentru luare de atitudine conform legislației în vigoare.

Este de menționat că Poliția Capitalei continuă acțiunile la acest compartiment, iar cetățenii sunt atenționați să respecte legislația în vigoare și să se conformeze cerințelor legale ale polițiștilor. Poliția Capitalei atenționează toți agenții economici să asigure respectarea legislației, pentru a nu pune în pericol viața și sănătatea consumatorilor.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...