Două garnituri a câte trei vagoane vor circula permanent pe ruta Ungheni-Chișinău

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Trenul suburban de pasageri Ungheni-Chișinău va circula permanent cu un număr de șase vagoane. Acestea pot acomoda 568 de persoane pe scaune și încă 300 de persoane în picioare. Cele două garnituri a câte trei vagoane, urmează să fie încălzite pe perioada rece a anului.

Aceste modificări vin drept urmare a vizitei Ministrului Economiei și Infrastructurii, Chiril Gaburici, în localitatea Sipoteni, pe 22 octombrie curent. Atunci, circulația trenului a fost blocată de un grup de călători, datorită numărului mic de vagoane puse în funcțiune.

Totodată, administrația Î.S. „Calea Ferată din Moldova” a analizat fluxul de călători în trenul nr. 6826 Ungheni-Chișinău. Astfel, în zile de vineri seară și luni dimineața cu trenul de călători nominalizat circulă aproximativ 500-550 persoane, iar în perioada luni seara – vineri dimineața, trenul respectiv transportă aproximativ 400-450 de pasageri.

În același timp, administrația Î.S. „Calea Ferată din Moldova” a efectuat și o analiză în privința fluxului de călători în trenul suburban de pasageri nr. 804/803 Chișinău-Bender-Chișinău. În acest sens, se va pune în circulație un tren de călători cu trei vagoane, cu capacitatea de 215 locuri, în loc de două vagoane puse în circulație, cu capacitatea de 132 de locuri.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...