01:55:13 20.04.2024
Stiri

VIDEO // Bani din România pentru PENSIONARII din R. Moldova: Guvernul de la București ar putea REABILITA și clădirea în care a fost votată UNIREA Basarabiei cu România

Știri 12.11.2018 16:35 Vizualizări3379 Autor: Ziarul National
VIDEO // Bani din România pentru PENSIONARII din R. Moldova: Guvernul de la București ar putea REABILITA și clădirea în care a fost votată UNIREA Basarabiei cu România


Vicepremierul pentru Integrare Europeană de la Chișinău, Iurie Leancă, susține că, până la finele acestei luni, va fi cunoscută data exactă a ședinței comune a guvernelor conduse de Viorica Dăncilă și Pavel Filip, care ar urma să aibă loc până la finele anului curent.

„România are un rol important în progresul înregistrat de R. Moldova, mai ales în Anul Centenarului. La București am văzut toate deschiderea pentru a ne sprijini politic și economic. Am discutat despre extinderea investițiilor române în economia R. Moldova. Am discutat despre proiectele energetice, dar și cele culturale”, a declarat astăzi Iurie Leancă, în cadrul unui briefing de presă, făcând un bilanț al vizitei sale la București.

De asemenea, oficialul a menționat că a discutat despre reabilitarea fostei clădiri a Sfatului Țării, acolo unde a fost votată Unirea Basarabiei cu România acum o sută de ani.

„Urmează să obținem finanțare pentru a face reparație pe potriva importanței acestei clădiri. Am discutat despre reparația Teatrului Național Mihai Eminescu din capitală. La București am convenit ca, până la finele lunii noiembrie, să fie anunțată ziua ședinței comune a guvernelor de la București și Chișinău”, a adăugat vicepremierul.

Iurie Leancă a precizat că la această ședință vor fi discutate multe chestiuni importante, inclusiv construcția unor poduri peste Prut, dar și solicitarea ca Guvernul României să acorde suplimente la pensiile persoanelor din R. Moldova care nu au o pensie mai mare de 70 de euro.

„Trebuie să facem și o uniune lingvistică, după modelul din Olanda cu regiunile din Belgia. Astfel, să avem manuale școlare comune, o curriculă comună, dar și o Academie de Științe comună”, a conchis sursa citată.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
19.04.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Despărțirea apelor p...

15.04.2024 09:20 Nicolae Negru Nicolae Negru // Simțul realității și...

12.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Recensământul ca o f...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md