Trei persoane s-au ales cu amendă după ce au pornit spre Lisabona și Roma cu un total de 650 de pachete de țigări în bagaje

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Trei persoane s-au ales cu amenzi și țigaretele confiscate, după ce au încercat să evite controlul vamal. Produsele din tutun au fost descoperite de vameșii de la Aeroportul Chișinău. În total, au fost reținute 13.000 de țigarete de diverse mărci (650 de pachete), marcate cu timbru de acciz al Republicii Moldova.

Primele două cazuri au fost consemnate vineri, în cadrul scanării bagajelor pasagerilor înregistrați pentru cursa spre Lisabona. Prezența țigaretelor a fost semnalată inclusiv de către câinele specializat al Vămii, ceea ce a determinat controlul fizic al valizelor suspecte. În rezultat, vameșii au descoperit două valize ce conțineau 5.000 (250 de pachete) și respectiv, 3.000 de țigarete (150 de pachete) nedeclarate.

Tot cu ajutorul scanerului și a câinelui de serviciu a fost prevenită și cea de-a treia tentativă de scoatere din țară a altor 5.000 de țigarete (250 de pachete) nedeclarate. Cazul a fost înregistrat ieri, 11 noiembrie. De această dată, produsele din tutun au fost depistate în bagajul unui pasager al cursei Chișinău-Roma.

Conform procedurii, loturile de țigarete au fost reținute în vederea confiscării, iar persoanele care le-au tăinuit de la controlul vamal au fost amendate cu câte 3.000 de lei.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...