/FOTO/ Anual, în Moldova se nasc prematur circa 2000 de bebeluși. Expoziție caritabilă pentru ajutorarea acestor copii

12 noiembrie 2018, ora 15:46

Anual, în Republica Moldova se nasc prematur circa două mii de copii, iar pe plan mondial, numărul acestora ajunge la 15 milioane de copii. În contextul marcării Zilei mondiale a prematurității, în holul clădrii Parlamentului a fost organizată o expoziție de fotografii pentru a colecta fonduri în vederea susținerii copiilor născuți prematur.

Expoziția, organizată de Asociația Obștească „VITAE”, conține 14 imagini emoționante, ce redau poveștile de viață ale copiilor care au învins în lupta lor pentru viață, susținuți de medici și părinți. Cel mai mic erou al campaniei este o fetiță, născută la 26 de săptămâni de sarcină, care cântărea 550 de grame la naștere.

“Un copil prematur este foarte vulnerabil dar, în același timp, puternic în dorința lui de a trai. Pentru ca mai multe istorii de acest gen să se soldeze cu un final fericit, este nevoie de suportul societății. Vă îndemnăm să vă alăturați campaniei de colectare a fondurilor care vor fi folosite în susținerea copiilor născuți prematur”, a menționat Președinta Asociației Obștești „VITAE”, Aza Onica.

Expoziția va fi deschisă în perioada 12-16 noiembrie 2018.

Republica Moldova s-a aliniat standardelor recomandate de Organizația Mondiala a Sănătății în anul 2008, aplicând definiția internațională a nou-născutului viu. Datorită acestei modificări în legislație, sunt înregistrați oficial toți copiii care depășesc la naștere greutatea de 500 de grame și termenul de gestație de 22 de săptămâni.

Anual, pe data de 17 noiembrie se marchează Ziua mondială a prematurității. Această zi are rolul de a atrage atenţia asupra riscurilor pe care le presupune naşterea prematură, care are loc înainte de 37 de săptămâni complete de sarcină.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram