/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 786: Sânge la Dnipro, avertizare de rang înalt și sprijin G7. Zelenski: „Trebuie să înfrângem teroarea”

Scandalul de la Grădinița nr. 185: Și educatoarea, și ajutoarea ei s-au concediat. De azi acestea nu mai activează

missing
12 noiembrie 2018, ora 15:17

Și educatoarea, și dădaca grupei din Grădinița nr. 185, unde copii au fost bruscați și insultați, au demisionat, potrivit șefei Direcției Generale Educație, Tineret și Sport Chișinău, Rodica Guțu. 

„Nu este doar o problemă a unei instituții, dar a societății. Dădaca nu este cadru didactic, nu e angajată prin concurs și nu are pregătire. Nu pot să-mi explic de ce nu s-au luat până acum măsuri. Ambele angajate au scris cerere de demisie. Părinții insistă ca educatoarea să-și retragă această cerere”, a spus Rodica Guțu.

„A fost foarte dureros pentru doamna educatoare și a hotărât să depună cerere de demisie. Dădaca trebuia să fie pedepsită, dar ea a depus cerere de demisie. Este deja ordinul de eliberare și ele de azi nu mai lucrează”, spune Valentina Cebotareova, directoarea grădiniței.

Din prima zi de când sunt în această funcție, noi cu Direcția Educație discutăm despre musculițe în hrișcă și în ce se păstrează murăturile și mai puțin despre calitatea educației (…). Urmează să am o discuție amicală și cu directoarea instituției”, a declarat primarul interimar al capitalei Ruslan Codreanu.

Amintim că, mama unui copil care frecventează această grădiniță a publicat o înregistrare audio în care se aude cum lucrătorii grădiniței insultă copiii.

Ministerul Educației a inișiat o anchetă internă pe marginea acestui caz. De asemenea, Direcția de poliție din Chișinău s-a sesizat și cercetează cazul.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram