(video) Tecnho_kids: Istoriile a trei tineri din Chișinău pasionați de muzica electronică underground

newp

Pe cât e de tânără, pe atât de repede muzica electronică underground cucerește publicul de la festivaluri organizate în uzine abandonate până la seturi ce sună în galerii de artă contemporană, de la Moscova până la Tokyo. Scena de muzică tehno din Moldova este mică, dar se dezvoltă dinamic.

Proiectul „techno_kids” este o serie de istorii despre trei tineri implicați în dezvoltarea industriei muzicii tehno în Moldova. Toți trei – Maarka (Maxim Balenco), DANA (Daniela Pușcaș) și Ulya Mur (Yulia Veliceva) – reprezintă generația de peste 20 de ani, entuziasmați și plini de energie pentru a schimba lucrurile în unul dintre cele mai avangardiste genuri de muzică care există la moment.

Proiectul „techno_kids” este creat și produs de Alexander Antoniu, membru al comunității Chisinau Laboratory of Media Arts, în perioada iunie–august 2018, cu susținerea Open Media Hub, în cadrul proiectului „Being20”. Filmările au avut loc în Chișinău și București.

Daniela Pușcaș, cunoscută cu numele artistic DANA (https://soundcloud.com/danamusique), este o producătoare tânără și talentată de muzică electronică din Chișinău, care în prezent locuiește între două orașe – Chișinău și București. Și-a început calea acum 3 ani, fiind pasionată de vestitul „sunet românesc”, apreciat pentru vibe-ul său special, minimalist – de la DJ la producător de muzică.

Maxim Balenco, cunoscut în comunitate ca Maarka (https://soundcloud.com/djmaarka), este producătorul de muzică tehno cu peste 10 ani de experiență, piesele căruia au fost lansate sub mai multe label-uri internaționale, cum sunt: Ukiyo, Pool House Black, Simple Things Records, Complex Textures etc. A ajuns în muzica electronică din întâmplare. După ce a copiat pe computerul său un set de softuri, printre care era și Fruity Loops, l-a accesat o dată din curiozitate. Apoi acesta a devenit hobby-ul său, iar acum – o adevărată pasiune.

Yulia Veliceva, cunoscută ca Ulya Mur, este promoter și membră a echipelor de organizare a evenimentelor în industria locală de muzică electronică deja de 6 ani. După ce i-a auzit prima dată pe vestiții producători români Liviu & Roby în Saint-Petersburg, a decis să-și schimbe viața. Așa s-a mutat în București – una din cele mai dezvoltate capitale mondiale în domeniul muzicii electronice underground. Apoi a revenit în Chișinău pentru a-și realiza visele în domeniul organizării de evenimente și festivaluri de muzică.

Taguri: ##being20
Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente