00:33:27 17.04.2024
Stiri

Un medic renumit explică de ce minionele slăbesc mai greu

Știri 12.11.2018 13:19 Vizualizări2058 Autor: Ziarul National
Un medic renumit explică de ce minionele slăbesc mai greu sursa: tabu.ro


Unele femei par să ducă o luptă nesfârșită cu kilogramele în plus. Iar studiile arată că minionele slăbesc foarte greu. Se pare că acest lucru se întâmplă din cauza metabolismului mai lent al acestora, a explicat un medic renumit în dietologie.

Potrivit medicului Craig Primack, care este președintele Asociației Medicale pentru Obezitate din SUA, o femeie cu o înălțime normală are o rată a metabolismului bazal de 1400 de calorii pe zi. Rata metabolismului bazal indică numărul de calorii pe care corpul le arde când e în repaus – în timpul somnului, prin respirație etc. Asta înseamnă că o femeie poate arde 1400 de calorii stând în pat toată ziua. Însă, atunci când vine vorba despre femeile mici de înălțime, rata bazală este de 1200 de calorii – de aici apare diferența în ritmul de slăbire.

Minionele slăbesc mult mai greu pentru că au organe mai mici. Dimensiunea rinichilor, a creierului și a ficatului are mult de-a face cu diferențele în metabolismul dintre oameni, deoarece mărimea organelor este proporțională cu structura corpului și statura.

Cu cât corpul are dimensiuni mai mici, cu atât are nevoie de mai puțină energie. Asta înseamnă că și numărul de calorii arse este mai mic. Mai mult decât atât, femeile scunde au mai puțină masă musculară, mai puțin țesut conjunctiv, oase și organe mai mici. Masa musculară este un factor important atunci când vine vorba despre numărul de calorii arse.

Dacă ești o persoană scundă, nu dispera! Nu totul este pierdut, deoarece o dietă sănătoasă și echilibrată este vitală, pe lângă mișcare, pentru a-ți accelera metabolismul.

Sursa: tabu.ro


Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
15.04.2024 09:20 Nicolae Negru Nicolae Negru // Simțul realității și...

12.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Recensământul ca o f...

08.04.2024 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Ne va apăra sau nu R...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md