În Chișinău vor fi instalați doi arbori solari care vor genera energie electrică verde

Urban lamp post / contemporary / aluminum / LED
Foto: Archiexpo

În Chișinău urmează să fie instalați doi arbori solari care vor genera energie electrică verde. Anunțul a fost făcut de primarul interimar, Ruslan Codreanu, pe pagina sa de Facebook. În acest sens va fi organizat și un eveniment în cadrul căruia va fi ales locul instalării acestor arbori.

La tulpina acestui copac vă puteți recrea, încărca telefoanele, utiliza wi-fi, iar seara el va lumina împrejurimile datorită energiei acumulate ziua de la soare.

Vineri, 16 noiembrie, ora 16.00, în sala de ședințe a Primăriei mun. Chișinău (bd. Ștefan cel Mare și Sfânt 83, etaj 2) va fi organizată o întâlnire cu cetățenii pentru a stabili locul instalării cestor arbori. Echipa Primăriei și a proiectelor inovatoare PNUD Moldova – Green City Lab, MiLab și Business Innovation Lab – va prezenta detaliat tehnologia arborilor solari și beneficiile lor pentru chișinăuieni și mediul ambiant.

Criterii pentru propunerea locului de instalare a Palmierilor Solari sunt următorii:

# Spațiul propus trebuie să fie un loc deschis cu o suprafață de cel puțin 200 metri pătrați. Instalația solară trebuie să fie amplasată pe o suprafață solidă și necesită un perimetru de instalare de cel puțin 4 metri pătrați.

# Locul propus trebuie să fie public accesibil și să fie în apropiere unui flux de oameni care să beneficieze de oportunitățile oferite de instalația solară.

# Spațiul propus trebui să fie amplasat într-o zonă însorită cu acces la lumină soarelui pe parcursul întregii zile. Se recomandă ca locul propus să fie îndepărtat de clădiri înalte care pot restricționa accesul la lumina.

Mai multe detalii despre eveniment vezi AICI.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente