/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 765: Atac masiv și copil de 5 ani, rănit. Un avion militar rusesc s-a prăbușit în mare

/DOC/ Interesele PDM în SUA vor fi reprezentate de o nouă companie de lobby

12 noiembrie 2018, ora 11:58

În contractul semnat la 20 septembrie cu compania DiNino Associates LLC nu este inclusă plata pe care PDM o va achita pentru serviciile de lobby. În schimb, pentru serviciile Cornerstone Government Affairs democrații, care au semnat contractul la 1 iulie curent, trebuie să plătească suma de 225 de mii de dolari. Sumă pe care trebuie să o achite timp de cinci luni în tranșe a câte 45 de mii de dolari.

Atât contractul cu Cornerstone Government Affairs, cât și cel cu DiNino Associates LLC a fost semnat de secretarul general al PDM – Constantin Botnari. Companiile vor lucra în numele Partidului Democrat din Moldova (DPM) până la 31 decembrie 2018 și îi vor presta următoarele servicii:

■ Furnizarea de relații guvernamentale și servicii de consultanță pentru a dezvolta, coordona și implementa strategii legislative de informare.
■ Furnizarea de servicii de dezvoltare a relațiilor generale și de asistență pentru a asista DPM în interacțiunea sa cu guvernul federal al Statelor Unite.

Amintim că, Partidul democrat a achitat peste 123 de mii de dolari, adică peste două milioane de lei companiei americane Cogent Strategies LLS pentru serviciile primite în primele șase luni din 2018. Suma este indicată de companie în raportul de activitate prezentat Departamentului de Justiție al SUA. Potrivit acestuia, timp de șase luni, Partidul Democrat s-a numărat printre clienții companiei. Mai exact, Cogent Strategies a efectuat pentru PDM analiza diverselor subiecte prioritare pentru formațiune, a oferit consultanță strategică privind relațiile publice, inclusiv strategii privind comunicarea pe social și digital media. Totodată, compania a elaborat și distribuit un newsletter lunar și a ajutat la identificarea oportunităților de știri privind relația bilaterală SUA-Moldova. De asemenea, Cogent Strategies s-a ocupat de informarea mass-media, oficialilor, politicienilor și organizațiile neguvernamentale pentru a aduce aceste evenimente în atenția publică.

Potrivit raportului, suma de peste 123 de mii de dolari a fost achitată în două tranșe a câte 61,8 mii de dolari. În același timp, PDM a acoperit și cheltuieli de birou în sumă de 4,5 mii de dolari și pentru transport a oferit suma de 40 de dolari.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram