20:04:40 19.04.2024
Stiri

Avantajele mersului la SALINĂ: toată lumea trebuie să le cunoască

Știri 12.11.2018 08:30 Vizualizări4906 Autor: Ziarul National
Avantajele mersului la SALINĂ: toată lumea trebuie să le cunoască Sursa: avantaje.ro


Salinele sunt exploatări miniere în funcționare sau dezafectate, un loc unde ne putem îmbunătăți sănătatea fizică și psihică. Am auzit de saline, am văzut și fotografii, dar câți dintre noi mergem în mod frecvent în salinele din România? Ele au o frumuseţe și un farmec aparte, mai ales că se află la zeci de metri sub pământ, iar pereţii înconjurători sunt alcătuiți în întregime din sare. Dacă nu ai aflat încă avantajele mersului la salină, iată câteva dintre cele mai interesante beneficii.

În afară de aspectul deosebit, pentru care merită vizitată, o cură la salină are efect de imunizare, dar și de reducere a perioadei de convalescență după anumite boli sau operații. Sarea poate fi extrem de benefică pentru organismul nostru, dacă este folosită cu măsură și în cunoștință de cauză. Salinoterapia reprezintă o metodă de tratament alternativă, naturală, folosită din timpuri vechi cu rezultate bune.

Care sunt indicaţiile curei de salinoterapie?

Medicii recomandă să meargă la salină, în mod regulat, persoanele care suferă de astm bronșic, răceli frecvente, otite repetate, bronșită asmatiformă, anxietate, imunitate scăzută, laringită, faringită, emfizem pulmonar, infecţii ale urechii, sforăit, amigdalită cronică, stres, rinită alergică, tuse tabagică, refacerea membranei celulare, fluidizarea mucusului.

Este bine să știţi că mersul la salină are și o serie de contraindicaţii, despre care este bine să discutaţi cu medicul de familie. Principalele contraindicaţii sunt:

– afecţiunile cardiace (infarct, preinfarct, stent);

– sarcina. În acest caz se iau în calcul atât beneficiile pentru mamă, cât și potenţialele riscuri pentru făt. Există un posibil risc de avort spontan, așa că femeile însărcinate pot merge la salină doar cu trimitere semnată și parafată de medic și doar în condiţii speciale;

– hipertensiune arterială severă;

– hemoragii de orice fel;

– tuberculoză sau orice alte boli contagioase active;

– intoxicaţii;

– boli ale sângelui.

Dacă nu vă încadraţi într-o categorie de risc, mersul la salină vă poate scuti de răceală și gripă în plin sezon. Puteți spune adio medicamentelor antivirale dacă mergeţi timp de 10 zile consecutive la salină. Iar dacă aveţi copii la școală sau grădiniţă, unde riscul de a se îmbolnăvi este ridicat, această inițiativă de a-i duce la salină le va aduce multe beneficii: se vor imuniza în mod natural, vor fi mai rezistenți la bolile copilăriei, pofta de mâncare va crește simțitor, vor răci mai rar și vor face doar forme ușoare.

Dacă o salină naturală se află la distanţă mare și nu puteţi ajunge, în marile orașe există varianta salinelor artificiale, foarte bine dotate și organizate, iar efectele sunt la fel de benefice.

Sursa: avantaje.ro


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
19.04.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Despărțirea apelor p...

15.04.2024 09:20 Nicolae Negru Nicolae Negru // Simțul realității și...

12.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Recensământul ca o f...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md