Actualitate

Un al doilea convoi NATO a tranzitat România spre Marea Neagră

Momentul convoiului a fost surprins în imagini video de o dronă.

Al doilea convoi NATO cu tehnica militară care a tranzitat România cu destinația Marea Neagra, după cel din data de 14 martie era incarnat cu peste 30 de blindate, potrivit wall-street.ro

Luni, imaginile surprinse de dronă, arata trenul care a intrat în România prin vama Curtici și a cărui destinație finală a fost bază militara americană de la Mihail Kogălniceanu.
La Marea Neagra au loc exerciții militare NATO, la care participă militari din România, Bulgaria și Turcia. Exercițiile navale vor include simulări de atacuri antiaeriene și antisubmarin, precum și activități de coordonare, potrivit Comandamentului maritim al Aliantei Nord-Atlantice.

Șase nave au sosit în portul Constanța pentru a lua parte la exerciții NATO in acest weekend. Trainingul de 3 zile, numit SNMG-2 (NATO Standing Maritime Group-2), va fi condus de contra-amiralul Brad Williamson. Vasele participante sunt USS Vicksburg, un vas auxiliar german si fregate din Canada, Turcia, Italia si Romania. Exercițiile sunt parte a unui program regulat în regiune pentru a asigura aliații de angajamentul NATO la apărarea colectiva.

Sursa: wall-street.ro

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *