/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 785: Atac cu drone, reuniune NATO-Ucraina și recordul anunțat de Zelenski

De Ziua Științei, AȘM a înmânat premii mai multor doctori și cercetători științifici. Printre aceștia Andrei Eșanu și Aurelian Silvestru

missing
11 noiembrie 2018, ora 18:40

Premiul AŞM în domeniul istorie și filosofie „Alexandru Boldur” le-a fost acordat Valentinei și lui Andrei Eșanu, academician și cercetător științific superior de la Institutul de Istorie al MECC. În domeniul chimiei a fost premiat doctorul habilitat Rodica Sturza, de premiul în domeniul agriculturii s-a bucurat directorul Institutului de Genetică, Fiziologie și Protecție a Plantelor al MECC, Vasile Botnari.

De asemenea, cu premiile AȘM în domeniile biologie, inginerie, matematică au fost distinși Gheorghe Postolache, Valeriu Dulgheru și, respectiv, Victor Șcerbacov. Premii au fost acordate și în domeniile matematică, sociale, drept, limba română, literatură. Premiul AŞM pentru tineri cercetători i-a fost decernat cercetătoarei Elena Gherasim, iar premiul pentru promovarea cunoaşterii şi impactului ştiinţei în societate – publicistului Aurelian Silvestru Aurelian.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram