Astăzi începe Turneul Campionilor la Londra. Ce sumă va primi sportivul care va câștiga competiția

turneul campionilor
Foto: ziuanews.ro

Ediţia 2018 a Turneului Campionilor începe astăzi, de la 16:00 ora Republicii Moldova, cu partida dintre Kevin Anderson şi Dominic Thiem, urmând ca Roger Federer şi Kei Nishikori să se dueleze de la 22:00.

Competiţia care reuneşte cei mai valoroşi opt jucători de tenis ai lumii începe duminică, pe O2 Arena, cu meciuri din Grupa Hewitt. Primul meci al turneului care are loc la Londra se va juca duminică, de la ora 16.00, ora României, între sud-africanul Kevin Anderson şi austriacul Dominic Thiem, iar de la 22.00, elveţianul Roger Federer îl va înfrunta pe japonezul Kei Nishikori.

Luni vor avea loc primele partide din Grupa Kuerten. De la ora 16.00, germanul Alexander Zverev va juca împotriva croatului Marin Cilic, iar de la 22.00, sârbul Novak Djokovic îl va înfrunta pe americanul John Isner.

Din Grupa Kuerten fac parte Novak Djokovic, Alexander Zverev, Marin Cilic şi John Isner, iar din Grupa Hewit fac parte Roger Federer, Kevin Anderson, Dominic Thiem şi Kei Nishikori.

Jucătorii de tenis care se clasează pe primele două locuri din cele două grupe se califică în semifinale, acolo unde se joacă după sistemul locul unu dintr-o grupă versus locul doi din cealaltă grupă. Partidele de la competiţia de pe O2 Arena se joacă după regula cel mai bun din trei seturi.

Dacă elveţianul Roger Federer, care deţine recordul absolut în această prestigioasă competiţie după ce a câştigat titlul de şase ori, va reuşi să obţină şi anul acesta trofeul la Londra, va câştiga cel de-al 100-lea titlu din carieră. De altfel, fostul lider mondial a anunţat că marele lui obiectiv pentru finalul de an este Turneul Campionilor, scrie mediafax.ro.

Campionul neînvins al Turneului Campionilor, dacă va exista un jucător care să nu piardă niciun meci, câştigă 1.500 puncte ATP şi un cec în valoare de 2.712.000 de dolari. Premiile totale sunt în valoare de 8.000.000 de dolari.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente