/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 764: Explozii la Harkov și Zaporojie. ISW: Rusia probabil va pierde războiul

/INFOGRAFIC/ Câți străini au traversat frontiera Republicii Moldova de la începutul anului. Top 3 țări din care provin aceștia

10 noiembrie 2018, ora 19:43

Numărul persoanelor străine care au traversat frontiera Republicii Moldova în primele nouă luni ale acestui an este în creștere cu circa 13%, comparativ cu anul trecut. Astfel, în perioada lunilor ianuarie-septembrie 2018, 3,4 milioane de cetățeni străini au traversat frontiera țării noastre, potrivit datelor Biroului Național de Statistică.

Cei mai mulți cetățeni străini, care au traversat frontiera de stat, au fost înregistrați din România (56,7%), Ucraina (25,5%), Federația Rusă (8,0%), Bulgaria (1,8%), Italia (1,1%), Germania și Israel (cîte 0,7%), Statele Unite ale Americii și Turcia (cîte 0,6%), Belarus (0,5 %), Polonia și Portugalia (cîte 0,4%), Franța și Regatul Unit al Marii Britanii și Irlandei de Nord (câte 0,3%), Canada și Irlanda (câte 0,2%), Grecia și Olanda (câte 0,1%).

Cetățenii străini au preferat să călătorească cu mijloace de transport auto (81,4% din numărul total de traversări), aerian (17,0%) și feroviar (1,6%).

În același timp, în primele nouă luni ale anului, numărul cetățenilor Republicii Moldova care au traversat frontiera de stat este de 4,5 milioane de persoane. Cifra este cu 4,7% mai mult decât în perioada similară din anul 2017. Cei mai mulți dintre ei au circulat cu mașina – 86,9% din numărul total de traversări.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram