/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 765: Atac masiv și copil de 5 ani, rănit. Un avion militar rusesc s-a prăbușit în mare

În anul 2017 s-au născut cu 3200 de copii mai puțin decât în 2016. Peste 20 de centre perinatale din țară nu sunt cost-eficiente

10 noiembrie 2018, ora 13:20

Potrivit raportului, în 14 centre perinatale de nivelul II din țară numărul de nașteri nu ajunge la 600 pe an. Este vorba de centrele din Rîșcani, Rezina, Anenii Noi, Drochia, Sîngerei, Criuleni, Nisporeni, Călărași, Fălești, Strășeni, Comrat, Florești, Ștefan -Vodă și Cantemir. Astfel, aceste centre perinatale nu sunt utilizate la capacitate maximă.

La fel, sub nivelul cost-eficiență, sunt și 11 centre perinatale de nivelul I din țară numărul de nașteri nu atinge nici 300 pe an. Acestea sunt din Taraclia, Basarabeasca, Briceni, Ocnița, Șoldănești, Glodeni, Leova, Dondușeni, Telenești, Vulcănești și Cimișlia. Potrivit raportului, numărul mic de nașteri, pe de o parte, nu permite menținerea deprinderilor practice a personalului medical și prestarea serviciilor medicale de calitate, iar pe de altă parte demonstrează că nu sunt cost eficiente.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram