02:42:27 29.03.2024
Stiri

Răcire bruscă a relațiilor dintre Viena și Moscova. Ministrul de Externe, prietena lui Putin, își anulează vizita în urma scandalului de spionaj

Știri 09.11.2018 14:38 Vizualizări1672 Autor: Ziarul National
Răcire bruscă a relațiilor dintre Viena și Moscova. Ministrul de Externe, prietena lui Putin, își anulează vizita în urma scandalului de spionaj


Ministrul austriac de Externe, Karin Kneissl, la nunta căreia a fost și liderul rus Vladimir Putin acum câteva luni, a anulat vizita sa în Rusia pe fondul scandalului de spionaj, scrie publicatia austriacă Kleine Zeitung.

Vizita urma să aibă loc pe 2 și 3 decembrie curent și să fie dedicată punerii în aplicare a concluziilor „Dialogului de la Soci”. De asemenea, în cadrul vizitei urma să aiba loc forumul societății civile din Rusia și Austria, anunțat de președintele rus Vladimir Putin în timpul vizitei sale din iunie la Viena.

Ministerul austriac de Externe l-a convocat pe însărcinatul rus cu afaceri pentru a da explicații în legătură cu cazul colonelului în rezervă.

Cancelarul austriac Sebastian Kurtz a decarat că, în această etapă, partea austriacă solicită „informații transparente” din partea Rusiei.

Cu toate acestea, el nu a vorbit despre posibila expulzare a diplomaților ruși în legatură cu scandalul.

„Astfel de acțiuni nu vor îmbunătăți relațiile noastre cu Rusia, o astfel de abordare este inacceptabilă”, a declarat cancelarul austriac Sebastian Kurtz, la o conferință de presă specială cu ministrul apărării în cadrul careai au fost facute publice detaliile scandalului de spionaj cu Rusia.

„E adevărat – a subliniat cancelarul austriac – momentan vorbim doar despre suspiciuni”.

Ministrul austriac al Apărării, Mario Kunasek, a declarat, la rândul său, că au fost informati despre un spion în randul ofițerilor de rang înalt ai armatei austriece (acum în rezervă) de la un serviciu secret al unei țări prietene.

După cum s-a raportat anterior, un colonel în rezerva al forțelor armate din Austria a fost reținut sub suspiciunea de activități de culegere de informații în favoarea Rusiei, fiind de 20 de ani spion în solda Moscovei.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
25.03.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Putin căzut de pe ca...

22.03.2024 09:05 Nicolae Negru Nicolae Negru // De ce ideea referend...

18.03.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Putin și Rusia ca bo...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Sunteți de-acord ca referendumul constituțional privind aderarea R. Moldova la Uniunea Europeană să fie organizat în aceeași zi cu alegerile prezidențiale din anul curent?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md