/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 786: Sânge la Dnipro, avertizare de rang înalt și sprijin G7. Zelenski: „Trebuie să înfrângem teroarea”

/FOTO/ Centrul de Informare Turistică a ajuns la primul an de activitate. Câți turiști i-au pășit pragul

missing
09 noiembrie 2018, ora 14:12

Au fost elaborate noi materiale promoționale în limba italiană, poloneză, germană care sunt distribuite gratuit turiștilor și vizitatorilor Centrului. A fost elaborată prima harta turistică a Chișinăului – Chișinău Tourist City Map în 15000 de exemplare și a fost oferită partenerilor ANTRIM și distribuită inclusiv în aeroport, gari auto și feroviară, centre comerciale, hoteluri și restaurante prietenoase cu turiștii.

Pe parcursul primului an de activitate, cei 35 voluntari au fost implicați in activitățile ANTRIM și a Centrului, sub umbrela campaniei Fii Oaspetele Nostru, precum:
• Oferirea de tururi gratuite la solicitarea turiștilor “Free walking tour CHIȘINĂU”
• Sesiuni de informare ASK ME ABOUT CHIȘINĂU
• Evenimente: ANTRIM INCOMING FORUM, DescOPERĂ, Dor Călător cu Vali Boghean BAND, Centenar FEST, MUZICA și VIN Castel MIMI, cea de-a treia ediție a Conferinței Globale privind turismul vinicol 2018
• Contribuția la organizarea a peste 45 de evenimente ce au avut loc în incinta TIC (instruiri, ateliere, ședințe ale industriei).

Toate aceste acțiuni au contribuit la consolidarea relațiilor dintre actorii din industria de turism receptor a dialogului public-privat și apariția de noi inițiative de dezvoltare a sectorului prin proiecte comune.

În continuarea activităților enumerate, ANTRIM prin intermediul Centrului de Informare, alături de Primărie și alți parteneri strategici, este în proces de implementare a proiectului din Bugetul Civil – „Promovarea Chișinăului ca destinație turistică”. Scopul acestuia este de a facilita accesul la informații despre obiectivele turistice din Chișinău și promovarea Chișinăului ca destinație turistică prin instalarea panourilor informative utilizând tehnologii eco și moderne la unele atracții turistice, instalarea de panouri cu harta “You are here” și QR code-uri.

Despre toate aceste idei implementate, turiștii vor afla prin intermediul Centrului de Informare pentru Turiști, cu ajutorul echipei de voluntari care vor participa la acțiuni de informare și distribuire a materialelor prin campania „Ask me about Chișinău”.

Centrul de afla în centrul capitalei, clădirea Primăriei și este deschis în de luni până vineri de la 10.00 până la 17.00, iar sâmbăta de la 10.00 la 15.00 (regimul de iarnă). Pe perioada aprilie-octombrie Centrul a activat de la 09.00 – 19.00.

Centrul de Informare Turistică a fost inaugurat la 9 noiembrie 2017 cu sprijinul financiar al Uniunii Europene în cadrul Programului „Susținerea Măsurilor de Promovare a Încrederii”, implementat de PNUD, precum și al Agenției Statelor Unite pentru Dezvoltare Internațională (USAID), și Guvernului Suediei, prin Proiectul de Competitivitate din Moldova și a Primăriei oraşului Chişinău.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram