Guvernul a modificat componența delegației Moldova în Comisia Unificată de Control

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Componența nominală a delegației Republicii Moldova în Comisia Unificată de Control a fost modificată printr-o deciziei a Guvernului, adoptată în cadrul ședinței de ieri, 8 noiembrie. În cadrul delegației Republicii Moldova sunt incluși conducătorul delegației, membri și experți cu statut permanent care reprezintă autoritățile administrației publice centrale potrivit domeniilor de competență.

Documentul aprobat de Executiv urmărește consolidarea capacităților delegației Republicii Moldova privind reprezentarea intereselor statului, sprijinul multilateral al procesului de reglementare transnistreană, precum și contribuirea la soluționarea problemelor ce țin de asigurarea securității cetățenilor, a păcii și a ordinii de drept în Zona de Securitate.

De menționat că, această Comisie a fost creată și își exercită activitatea în baza Acordului moldo-rus semnat la 21 iulie 1992. Comisia include delegații din partea Republicii Moldova, Federației Ruse, regiunii transnistrene, Ucrainei și OSCE. Comisia Unificată de Control se întrunește săptămânal în orașul Bender, în prezența moderatorilor și observatorilor, pentru a pune în discuție și a formula soluții în problemele ce țin de securitatea și ordinea de drept, dar și de funcționarea mecanismului de pacificare în Zona de Securitate.

Regulamentul de activitate al delegației Republicii Moldova în Comisia Unificată de Control a fost aprobat de Guvern la 3 octombrie 2011.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...