/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 791: Flăcări în Smolensk și 1,5 miliarde de euro de la UE. Unul dintre cei mai bogați ruși, arestat

Maia Sandu: Filtrele viitorului bloc sunt în măsură să arate care oameni nu sunt șantajabili

missing
09 noiembrie 2018, ora 08:56

„Credibilitatea politicului astăzi este foarte scăzută din cauza corupției și din cauza a ceea ce am văzut în Parlament când deputați din diferite partide și-au trădat alegătorii și au ajuns în buzunarul Partidului Democrat”, a spus Maia Sandu în cadrul emisiunii „În profunzime” de la postul de televiziune Pro TV.

Totodată, lidera PAS spune că viitorul bloc electoral este gata să susțină un candidat al altui partid politic decât PAS și PPPDA doar dacă acesta face dovada integrității și trece măsurătorile meritocrației. Potrivit ei, pe circumscripțiile electorale va fi susținut cel mai bun candidat care va trece filtrele stabilite și va putea concura cu contracandidații săi.

Despre ideea boicotării parlamentarelor, care a apărut în spațiul public, Maia Sandu spune că nu este una bună pentru că opoziție reală la alegeri nu ar exista și astfel actuala guvernare va rămâne la putere fără probleme. „Noi o să participăm la aceste alegeri chiar dacă condițiile sunt vitrege. Noi am demonstrat că suntem puternici și la prezidențiale, și la alegerile din municipiul Chișinău și o să mergem la aceste alegeri mobilizați, organizați, dar documentând și raportând toate fraudele”, spune politiciana.

Lidera PAS spune că din comunitatea internațională se aud voci că dacă fraudele la următoarele parlamentare vor fi prea mari, s-ar putea să nu se recunoască alegerile și înainte de ziua de vot.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram