Coreea de Sud și Coreea de Nord vor candida în comun pentru organizarea Jocurilor Olimpice de vară din 2032

korea

Coreea de Sud și Coreea de Nord vor depune o candidatură comună pentru organizarea Jocurilor Olimpice de vara anului 2032. Cele două părți au ajuns la un acord în acest sens în cursul negocierilor purtate în orașul nord-coreean de frontiera Kaesong.

Decizia a venit ca urmare a mai multor discuții pe teme sportive desfășurate în ultimele patru luni, cele două Corei au dat publicității un comunicat comun în care prezintă detalii legate de alte domenii de cooperare.

Coreea de Sud și cea de Nord au anunțat, totodată, că intenționează să formeze o echipă comună în vederea participării la Campionatul Mondial de handbal masculin de anul viitor.
De asemenea, cele două Corei au decis să formeze echipe unificate pentru Jocurile Olimpice de vară de la Tokyo, din 2020, și să colaboreze cu CIO și federațiile internaționale ale sporturilor olimpice de vară pentru realizarea acestui obiectiv.

„Nu am decis deocamdata disciplinele sportive in care intentionam sa formam echipe unificate. Dupa ce le vom stabili, cu acordul organizatiilor sportive si ale sportivilor, cele doua Corei vor discuta prima oara acest subiect cu federatiile internationale”, a declarat viceministrul sud-coreean al sportului, Roh Tae-kang.

In cazul handbalului, demnitarul sud-coreean a precizat ca Federatia de specialitate de la Seul a ajuns deja la un acord cu Federatia Internationala de Handbal in privinta formarii unei echipe unificate a Coreei pentru Campionatul Mondial. Roh a adaugat ca cele doua state vor organiza antrenamente compune inaintea Mondialului masculin din luna ianuarie.

Coreea de Nord și Coreea de Sud și-au exprimat pentru prima oară interesul în privința depunerii unei candidaturi comune la organizarea JO de vară din 2023 după întâlnirea care a avut loc pe 19 septembrie între președintele sud-coreean Moon Jae-in și liderul nord-coreean Kim Jong-un

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente