08:36:13 29.03.2024
Stiri

Avocatul lui Traian Băsescu, despre verdictul CSJ care îl lasă pe fostul președinte al României FĂRĂ cetățenia R. Moldova: Continuă lanțul abuzurilor

Social 08.11.2018 14:19 Vizualizări1394 Autor: Ziarul National
Avocatul lui Traian Băsescu, despre verdictul CSJ care îl lasă pe fostul președinte al României FĂRĂ cetățenia R. Moldova: Continuă lanțul abuzurilor


Avocatul lui Traian Băsescu, Andrei Bivol, califică drept părtinitoare decizia de miercuri-seară a Curții Supreme de Justiție (CSJ) de a respinge recursul înaintat de apărarea fostului președinte al României în dosarul cetățeniei.

Bivol consideră că decizia CSJ a fost luată în mod netransparent.

„Domnul Băsescu a primit această decizie ca atare, cu calm. Nu putem spune că este o surpriză sau că nu ne-am fi așteptat la un astfel de deznodământ. Noi știm că legea este de partea noastră, această decizie continuă acest lanț al abuzurilor. Decizia este destul de părtinitoare, nu există un răspuns la cele mai importante argumente ale noastre(...)CSJ a legitimat abuzul Președinției, acordând comisiei de pe lângă președinte atribuții care nu sunt prevăzute de legea cetățeniei”, a declarat avocatul Andrei Bivol pentru „Radio Chișinău”.

Andrei Bivol a declarat că toate căile de atac au fost epuizate, dar Traian Băsescu nu a comunicat deocamdată dacă va acționa R. Moldova la Curtea Europeană a Drepturilor Omului.

Amintim că, pe 7 noiembrie, Curtea Supremă de Justiție a publicat, la ora 18:29, o hotărâre cu privire la amânarea examinării recursului pentru data de 14 noiembrie 2018 a dosarului „Băsescu versus Dodon”, iar peste câteva ore, la 21:12, a plasat o altă decizie prin care a respins definitiv recursul avocaților fostului președinte al României și a menținut verdictul Curții de Apel Chișinău de pe 10 mai 2018, care i-a dat dreptate președintelui Igor Dodon în decizia de a-i retrage cetățenia R. Moldova lui Traian Băsescu. În ianuarie curent, și Judecătoria Chișinău respingea cererea lui Traian Băsescu depusă împotriva lui Igor Dodon „ca fiind neîntemeiată” și constata că decretul lui Igor Dodon este legal.


Stiri relevante

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
25.03.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Putin căzut de pe ca...

22.03.2024 09:05 Nicolae Negru Nicolae Negru // De ce ideea referend...

18.03.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Putin și Rusia ca bo...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Sunteți de-acord ca referendumul constituțional privind aderarea R. Moldova la Uniunea Europeană să fie organizat în aceeași zi cu alegerile prezidențiale din anul curent?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md