19:40:37 25.04.2024
Stiri

VIDEO // Spicherul Andrian Candu, SOLIDAR cu Maia Sandu. „Dacă se întâmplă asta, voi ieși de mânuță cu Maia Sandu și voi PROTESTA”

Politică 08.11.2018 12:44 Vizualizări1845 Autor: Ziarul National
VIDEO // Spicherul Andrian Candu, SOLIDAR cu Maia Sandu. „Dacă se întâmplă asta, voi ieși de mânuță cu Maia Sandu și voi PROTESTA” deschide.md


Președintele Parlamentului, Andrian Candu, susține că menirea Comisiei parlamentare de anchetă care vizează Fundația „Open Dialog” nu este de a exclude din cursa electorală anumite partide, așa cum spune lidera PAS, Maia Sandu.

„Nimeni nu urmărește excluderea Maiei Sandu din cursa electorală. Această Comisie urmează să ancheteze influențarea proceselor politice din R. Moldova de către anumite structuri din afară, structuri secrete. Acesta e scopul comisiei. Dacă se va întâmpla ca Maia Sandu să fie exclusă din cursa electorală, ceea ce eu nu cred, atunci promit că voi ieși de mânuță cu ea în piață și voi protesta împotriva acestei decizii. Ar fi un abuz”, a declarat astăzi Andrian Candu.

Oficialul a reiterat că audierile din cadrul acestei Comisii nu pot fi publice, așa cum dorește Maia Sandu.

„Din câte am înțeles, audierile de săptămâna aceasta au fost amânate, pentru că Maia Sandu se află peste hotare la reuniunea PPE. Aceste audieri nu pot fi publice. Pot fi organizate doar în formatul unei ședințe închise, deoarece o parte din informații sunt cu caracter judiciar, care pot viza inclusiv cetățeni sau organizații din alte state, iar pe de altă parte ar fi necesare autorizații speciale din partea unor autorități. În cazul în care ședința se va face deschisă, colegii parlamentari, membri ai Comisiei de anchetă, ar încălca legea și ar urma să poarte răspundere pentru asta”, a subliniat Andrian Candu.


Stiri relevante

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
22.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Mercenarii lui Șor ș...

20.04.2024 20:07 Ziarul National Nicolae Enciu // Basarabia sub teroar...

19.04.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Despărțirea apelor p...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md