10:41:02 28.03.2024
Stiri

Sistemul de medicină de URGENȚĂ va fi REFORMAT: Noul concept, gata în două săptămâni

Social 08.11.2018 13:00 Vizualizări1733 Autor: Ziarul National
Sistemul de medicină de URGENȚĂ va fi REFORMAT: Noul concept, gata în două săptămâni


Serviciul de asistență medicală urgentă prespitalicească din R. Moldova are mai multe carențe și din acest motiv va fi reformat. În cel mult două săptămâni, Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale urmează să elaboreze și să prezinte un nou concept a sistemului de medicină de urgență.

Potrivit premierului Pavel Filip, actualmente există un sistem de intervenție defectuos, o organigramă stufoasă cu prea mulți șefi și o utilizare ineficientă a resurselor disponibile.

Citește și: Maria Șleahtițchi // Pe strada Lech Kaczynski, moartea a așteptat mai bine de 40 de minute: „Ce, doamnă, mata nu știi în ce țară trăiești?”

„Sistemul de medicină de urgență are nevoie de urgență de reformare. În următoarea etapă, trebuie să veniți cu un proiect de reformă: pornind de la structură, statele de personal, numărul de ambulanțe. Această reformă trebuie cât mai repede elaborată și pusă în aplicare. Atunci vom avea economii, dar și oameni mulțumiți de serviciile prestate”, a spus Pavel Filip, în cadrul unei ședințe cu participarea responsabililor din domeniul respectiv.

De asemenea, oficialul a dispus să fie efectuată și o analiză privind necesitatea și eficiența reparației și construcției unităților de asistență medicală urgentă în republică, pe parcursul ultimilor 3 ani.

„Separat vreau o analiză pe toate substațiile, tot ce am construit și am investit. Să vedem - noi le-am făcut că a trebuit să le facem sau că a trebuit de cheltuit banii ineficient? Construcția acestora trebuie să fie argumentată, în funcție de numărul populației, de amplasare, de necesitatea combinării eforturilor cu medicina de familie”, a subliniat premierul.

În prezent, serviciile medicale de Urgență sunt prestate de către instituția de bază CNAMUP, în cooperare cu serviciul AVIASAN pe lângă Institutul de Medicină Urgentă, departamentele de urgență ale spitalelor și alte unități medicale.


Stiri relevante

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
25.03.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Putin căzut de pe ca...

22.03.2024 09:05 Nicolae Negru Nicolae Negru // De ce ideea referend...

18.03.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Putin și Rusia ca bo...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Sunteți de-acord ca referendumul constituțional privind aderarea R. Moldova la Uniunea Europeană să fie organizat în aceeași zi cu alegerile prezidențiale din anul curent?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md