Zeci de morți și răniți în atacuri ale talibanilor în două provincii din Afganistan

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Zeci de soldați și civili afgani au fost uciși sau răniți în atacuri întreprinse de către talibani în provinciile afgane Takhar (nord) și Ghazi (sud-est), au indicat joi oficiali, citați de agenția dpa.

Un număr între 14 și 20 de soldați ai armatei afgane au fost uciși după ce a fost atacată baza lor din districtul Khawjs Ghar din Takhar în noaptea de miercuri spre joi, au declarat pentru dpa doi membri ai consiliului provinciei, Mohammad Azam Afzali și Sayed Salahuddin Burhani, precizând că între 10 și 16 militari au fost de asemenea răniți.

Potrivit lui Afzali, șapte soldaţi ai armatei au fost ucişi şi alţi şapte răniţi în apropiere de districtul Dasht-e Archi miercuri noaptea.

Între timp, atacul talibanilor în districtul Jaghori din Ghazni a continuat. Rămân însă neclare relatările referitoare la victimele în rândul forţelor poliţiei locale şi al civililor care au pus mâna pe arme.

Joi dimineaţa, talibanii au început să atace şi au reocupat două posturi de control pe care le-au pierdut anterior în cursul unor lovituri aeriene în zonele Hotqul şi Dawood, au afirmat doi membri ai consiliului provinciei, Khaliq Dad Akbari şi Mohammad Nawrooz. Luptele în zonă continuă.

Potrivit unui localnic din Jaghori, Asad Arman, comandouri ale armatei au ajuns cu elicopterul joi dimineaţa, determinându-i pe militanţi să se retragă.

Jaghori, un district unde şiiţii Hazara sunt predominanţi, este unul dintre cele sigure din provincie, care a devenit ţinta atacurilor talibanilor ca urmare a unui asalt al militanţilor împotriva provinciei vecine Uruzgan.

În ultimele luni, militanţii talibani şi-au intensificat atacurile împotriva forţelor afgane de securitate şi a instituţiilor guvernamentale, lăsând trupele răsfirate pe cuprinsul ţării.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...