Pavel Filip a cerut reorganizare a Serviciului de asistență medicală urgentă prespitalicească. În două săptămâni urmează să fie elaborat noul concept

20181107-_m3_1113

Problemele și carențele în activitatea Serviciului de asistență medicală urgentă prespitalicească din țară au fost discutate în cadrul unei ședințe convocată de prim-ministru cu participarea responsabililor de profil. O analiză preliminară a sistemului medicinei de urgență a scos la iveală mai multe deficiențe: un sistem de intervenție defectuos, o organigramă stufoasă cu prea mulți șefi și o utilizare ineficientă a resurselor disponibili.

Pavel Filip a cerut ministerului de profil să elaboreze în decurs de 2 săptămâni un concept al reformei serviciului de Urgență. „Sistemul de medicină de urgență are nevoie  de reformare. În următoarea etapă, trebuie să veniți cu un proiect de reformă: pornind de la structură, statele de personal, numărul de ambulanțe. Această reformă trebuie cât mai repede elaborată și pusă în aplicare. Atunci vom avea economii, dar și oameni mulțumiți de serviciile prestate”, a spus Pavel Filip.

Astfel, urmează să fie efectuată și o analiză privind necesitatea și eficiența reparației și construcției unităților de asistență medicală urgentă în țară, pe parcursul ultimilor 3 ani.

În prezent, serviciile medicale de Urgență sunt prestate de către instituția de bază CNAMUP, în cooperare cu serviciul AVIASAN pe lângă Institutul de Medicină Urgentă, departamentele de urgență ale spitalelor și alte unități medicale.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente