09:30:12 25.04.2024
Stiri

UTIL // Cum se face NOD la cravată: nodul simplu și nodul dublu la cravată

Știri 08.11.2018 09:02 Vizualizări4165 Autor: Ziarul National


UTIL // Cum se face NOD la cravată: nodul simplu și nodul dublu la cravată sursa: verdict.ro

Într-adevăr, cravata este cel mai adesea un accesoriu masculin. Cu toate acestea, cravata purtată de o femeie exprimă atât putere cât și eleganță. Azi vrem să vă învățăm cum se face un nod la cravată! Și nu, nu vrem să aflați asta pentru a-i ajuta pe soții, iubiții, frații sau tații voștri, ci pentru voi. Evident, există și acest bonus, puteți fi de folos altcuiva.

Așadar, să trecem la treabă!

Nodul simplu și nodul dublu la cravată

Nod simplu

Pasul 1: Și cel mai simplu, așază-ți cravată în jurul gâtului!

Pasul 2: Se înfășoară cravată în jurul gulerului și se ține cu partea lată în stânga. Acum se ajustează lungimea cravatei. Este recomandat că lungimea cozii (partea îngusta a cravatei) să fie de 1,5 – 2 ori mai scurtă decât lungimea feței (partea lată a cravatei). Se trece fața cravatei peste coadă, așa cum se vede în imagine. În acest moment, fața cravatei se află în partea dreaptă, iar coada în jos.

Pasul 3: Se trece fața cravatei pe sub coadă, înfășurându-se în jurul acesteia, precum am arătat în imaginea alăturată. În acest moment, fața cravatei se află în stânga.

Pasul 4: Nodul la cravată se continuă cu înfășurarea feței cravatei peste coadă, prin partea din față, până când ajunge din nou în dreapta. În acest moment, fața cravatei se trece prin spațiul dintre cravată și guler, așa cum se vede în imaginea alăturată. După acest pas, fața cravatei rămâne în sus.

Pasul 5: Se coboară fața cravatei prin nodul făcut la pasul anterior, prin înfășurarea feței în jurul cozii, precum am ilustrat în imaginea de mai jos. Cravata se trage în jos în întregime. Atenție, această mișcare nu trebuie să strice aspectul nodului sau să ducă la îndoirea cravatei. Ajustarea nodului de cravată se face trăgând de coadă și de aripi (părțile care întră sub guler).

Pasul 6: Voilà, c’est finit!

Când se face un nod de cravată simplu, atenție:

· Nodul trebuie să se îmbine bine cu gulerul cămășii. Nodul nu trebuie să fie ascuns, dar nici nu trebuie să iasă foarte mult în evidență.

· Cravata (partea mai lată) trebuie să ajungă la jumătatea centurii. O cravată prea lungă sau prea scurtă este neaspectuoasă. În cazul în care, la prima încercare, cravata a ieșit prea lungă sau prea scurtă, desfaceți nodul complet, ajustați și repetați instrucțiunile. În cazul în care cravata continuă să fie prea lungă, va sugerăm să faceți un nod dublu.

Nod dublu la cravată

Diferența dintre cele două noduri de cravată constă într-o înfășurare dublă a cravatei la pasul doi. Din cauza acestei înfășurări duble, nodul va folosi mai mult din lungimea cravatei.

Pasul 1: Se înfășoară cravată în jurul gulerului și se ține cu partea lată în stânga. La acest pas se ajustează lungimea cravatei. Este recomandat că lungimea cozii (partea îngustă a cravatei) să fie de 1,5 – 2 ori mai scurtă decât lungimea feței (partea lată a cravatei). Se trece fața cravatei peste coadă, așa cum se vede în imagine. În acest moment, fața cravatei se află în partea dreaptă, iar coada în jos.

Pasul 2: Se înfășoară de două ori cravata în jurul cozii, așa cum se vede în imaginea de mai jos. În acest moment, fața cravatei se află în stânga.

Pasul 3: Nodul se continuă cu înfășurarea feței cravatei peste coadă, prin partea din față, până când ajunge din nou în dreapta. În acest moment, fața cravatei se trece prin spațiul dintre cravată și guler, așa cum se vede în imagine. După acest pas, fața cravatei rămâne în sus.

Pasul 4: Se coboară fața cravatei prin nodul făcut la pasul anterior, prin înfășurarea feței în jurul cozii, precum am ilustrat în imaginea alăturată. Cravată se trage în jos în întregime. Atenție, această mișcare nu trebuie să strice aspectul nodului sau să ducă la îndoirea cravatei.

Pasul 5: Ajustarea nodului de cravată se face trăgând de coadă și de aripi (părțile care întră sub guler).

Sursa: verdict.ro


Stiri relevante

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
22.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Mercenarii lui Șor ș...

20.04.2024 20:07 Ziarul National Nicolae Enciu // Basarabia sub teroar...

19.04.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Despărțirea apelor p...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md