02:19:25 20.04.2024
Stiri

VIDEO // România a RENOVAT cu 2,5 milioane de euro zece secții de la Institutul Mamei și Copilului din Chișinău: Condiții europene pentru micii pacienți din R. Moldova

Știri 08.11.2018 08:30 Vizualizări3341 Autor: Ziarul National
VIDEO // România a RENOVAT cu 2,5 milioane de euro zece secții de la Institutul Mamei și Copilului din Chișinău: Condiții europene pentru micii pacienți din R. Moldova


Din 2014 și până în prezent, secțiile de la Institutul Mamei și Copilului din Chișinău au trecut printr-un amplu proces de renovare, iar unele au fost dotate cu aparataj de ultimă generație și cu mobilă dintr-un grant venit de la București.

Guvernul României a alocat 2,5 milioane de euro pentru a le crea condiții europene de tratament micuților din R. Moldova.

Directorul Institutului Mamei și Copilului, Sergiu Gladun, afirmă că în total au fost renovate și dotate zece secții, în unele dintre care sunt tratate cele mai grave cazuri din R. Moldova, dar și scările sau holurile din instituție.

Proiectul privind renovarea şi utilarea secţiilor IMSP Institutul Mamei şi Copilului a fost implementat în baza Memorandumului de înţelegere între Ministerul Afacerilor Externe al României şi Ministerul Sănătăţii al Republicii Moldova, reprezentat de IMSP Institutul Mamei şi Copilului, semnat pe 14 noiembrie 2014.

Potrivit documentului, Guvernul României a pus la dispoziţie o asistenţă financiară nerambursabilă în valoare de un milion de euro, iar ulterior s-a decis acordarea unei noi tranşe în valoare de 1,5 milioane de euro pentru renovarea, dar şi dotarea cu mobilier a mai multor secţii, spaţii din cadrul Clinicii Pediatrie, dar şi din cadrul Centrului Naţional Ştiinţifico-practic de Chirurgie Pediatrică Academician „Natalia Gheorghiu”, inclusiv renovarea secției Cardiologie.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
19.04.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Despărțirea apelor p...

15.04.2024 09:20 Nicolae Negru Nicolae Negru // Simțul realității și...

12.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Recensământul ca o f...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md