23:42:36 19.04.2024
Stiri

Oamenii de știință cred că au găsit CAUZA fizică a DEPRESIEI

Știri 07.11.2018 18:30 Vizualizări1892 Autor: Ziarul National
Oamenii de știință cred că au găsit CAUZA fizică a DEPRESIEI sursa: google.ro


Cea mai recentă descoperire despre posibila legătură dintre depresie și inflamație a dat lumea medicală peste cap. Specialiștii au întâlnit nenumărate persoane care suferă de depresie și au încercat o întreagă gamă de antidepresive, fără a avea vreodată o ușurare remarcabilă. Iată de ce cred oamenii de știință că au găsit cauza fizică a depresiei acum!

Ni s-a spus că depresia este cauzată de un dezechilibru chimic al creierului, iar antidepresivele funcționează prin echilibrarea substanțelor chimice cunoscute sub numele de neurotransmițători și care afectează starea de spirit și emoțiile. Dar este dificil să găsești antidepresive care să funcționeze pentru fiecare persoană în parte. Nu este de mirare. Depresia nu este o boală psihică, ci fizică. Potrivit unor lucrări recente, aceasta poate fi atenuată prin tratarea inflamației.

După ce au stabilit că depresia este o boală fizică cauzată de un sistem imunitar defect, oamenii de știință cred că depresia poate fi tratată cu medicamente antiinflamatorii. Se pare că depresia se instalează atunci când sistemul imunitar nu revine la normal după o traumă sau o boală. Sistemul imunitar suprasolicitat provoacă inflamație în tot corpul, iar această inflamație răspândită poate sta la baza senzației de nefericire, deznădejde și oboseală.

Dacă acest lucru este adevărat, depresia ar putea fi tratată cu medicamente antiinflamatorii. Un număr tot mai mare de cercetări, inclusiv lucrări științifice și rezultate din studiile clinice, au arătat o legătură între tratarea inflamației și atenuarea depresiei.

Se pare că tratarea inflamației atenuează depresia și atunci când medicii folosesc medicamente inflamatorii pentru stimularea sistemului imunitar, unii pacienți devin deprimați.

Este destul de clar că inflamația poate cauza depresie. În ceea ce privește starea de spirit, dincolo de orice îndoială rezonabilă, există o asociere foarte puternică între inflamație și simptomele depresive. Oamenii fac un vaccin și devin deprimați. Clinicile de vaccinare ar putea întotdeauna să prezică acest lucru, însă nu l-ar putea explica niciodată.

Milioane de oameni din întreaga lume iau o formă de antidepresiv, însă antidepresivele sunt adesea ineficiente.

Poate că aceste rezultate ale cercetării vor duce la tratamente mai eficiente pentru sentimentul de tristețe care nu are nimic de-a face cu o condiție mentală.

Poate că întreaga problemă a depresiei va fi redefinită ca o afecțiune care are o cauză fizică, eliberând milioane de oameni de ideea că suferă de o stare psihică, dar și de posibile simptome psihologice. Și nimeni nu va trebui să mai încerce să își ascundă starea de angajatori și membrii familiei, pentru a evita stigmatizarea bolii psihice.

Sursa: eva.ro


Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
19.04.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Despărțirea apelor p...

15.04.2024 09:20 Nicolae Negru Nicolae Negru // Simțul realității și...

12.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Recensământul ca o f...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md