23:36:10 19.04.2024
Stiri

DOC, UPDATE // Răspunsul Procuraturii Anticorupție la solicitarea deputatului Carp de a investiga dacă Șor i-a achitat studiile din Marea Britanie ale fiului vicepremierului Iurie Leancă: „Va fi examinată în cadrul urmăririi penale”

Politică 07.11.2018 16:40 Vizualizări6118 Autor: Ziarul National
DOC, UPDATE // Răspunsul Procuraturii Anticorupție la solicitarea deputatului Carp de a investiga dacă Șor i-a achitat studiile din Marea Britanie ale fiului vicepremierului Iurie Leancă: „Va fi examinată în cadrul urmăririi penale”


UPDATE // Procuratura Anticorupţie a emis, în această seară un comunicat de presă în care face precizări referitoare la acest caz. „Domnul Iurie Leancă nu este urmărit penal, iar speculațiile făcute in spațiul public nu corespund adevărului. Plângerea domnului Carp a fost anexată la o cauză penală aflată în procedura Procuraturii Anticorupție, așa cum presupune parcursul legal al unor astfel de materiale", arată în comunicat Procuratura Anticorupție.


Procuratura Anticorupție investighează dacă Ilan Șor, primarul de Orhei condamnat de prima instanță la șapte ani și jumătate de închisoare pentru implicare în jaful bancar, i-a achitat studiile din Marea Britanie ale fiului mai mic al vicepremierului pentru Integrare Europeană, Iurie Leancă.

Deputatul liberal Lilian Carp a făcut public răspunsul pe care l-a primit de la Procuratura Anticorupție la o sesizare a sa legată de acest subiect. Carp scrie pe blogul său că „Iurie Leancă este cercetat penal”.

„Vă informăm că adresarea Dvs. a fost anexată la materialele cauzei penale nr. 2015970346, pentru a fi examinată în cadrul urmăririi penale”, se spune în răspunsul primit de deputat la interpelarea sa.

„Procuratura Anticorupție s-a autosesizat și a intentat dosar penal pe numele lui Iurie Leancă, după ce Unimedia a publicat un material în care dezvăluie că Ilan Șor, prin intermediul Tomton Trade Corp, a transferat 20 de mii 882 de dolari, convertiți în 12 mii 912 lire sterline, pe conturile companiei britanice Cambridge Arts and Sciences Limited cu specificația „plata pentru Liviu Tristan Leancă”. Cambridge Arts and Sciences Limited este tocmai compania care deține colegiul, unde Liviu Tristan Leancă, fiul lui Iurie Leancă a fost printre absolvenți în anul 2014. Faptul că pe acest caz a fost deschis un dosar penal se spune în răspunsul la interpelarea mea făcută pe numele procurorului general, Eduard Harunjen pe data de 9 octombrie curect”, anunță Lilian Carp.

Lilian Carp și-a exprimat speranța că șeful Procuraturii Anticorupție, Viorel Morari, „este un profesionist adevărat așa cum se pretinde și va duce acest dosar până la bun sfârșit”.

Consilierul vicepremierului pentru Integrare Europeană, Dumitru Panait, a declarat pentru Ziarul NAȚIONAL că Iurie Leancă se află acum într-o deplasare peste hotare.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
19.04.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Despărțirea apelor p...

15.04.2024 09:20 Nicolae Negru Nicolae Negru // Simțul realității și...

12.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Recensământul ca o f...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md