12:26:04 23.04.2024
Stiri

VIDEO // România a DONAT R. Moldova aproape 200 de microbuze ȘCOLARE: Două dintre ele transportă elevii la singurul liceu cu predare în limba română de la Comrat

Știri 07.11.2018 15:33 Vizualizări3611 Autor: Ziarul National
VIDEO // România a DONAT R. Moldova aproape 200 de microbuze ȘCOLARE: Două dintre ele transportă elevii la singurul liceu cu predare în limba română de la Comrat


În ultimii patru ani, România a donat R. Moldova 196 de microbuze școlare, care au fost repartizate instituțiilor de învățământ din întreaga republică.

Cu ajutorul acestora, elevii care locuiesc la zeci de kilometri distanță de instituțiile de învățământ ajung în siguranță și gratuit în fiecare dimineață la școală, iar la amiază sau seara - acasă.

Primele 100 de microbuze școlare au trecut Prutul în 2014, iar altele 96 - în anul trecut, cu ocazia vizitei în R. Moldova a premierului român de atunci, Mihai Tudose.

CITIȚI și În ce raioane au ajuns cele 96 de microbuzele școlare donate de Guvernul României: În UTA Găgăuzia au fost trimise patru

Două dintre microbuzele din cel de-al doilea lot au ajuns în anul trecut la Liceul „Mihai Eminescu” de la Comrat.

Profesorul de istorie de la acest liceu, Ștefan Bejan, afirmă că ajutorul a fost unul binevenit, fiindcă elevii au posibilitatea să se deplaseze gratuit cu aceste microbuze la singura instituție de învățământ cu predare în limba română din zona respectivă.

CITIȚI și România la NEVOIE se cunoaște!

Profesoara de limbă franceză de la același liceu, Eugenia Tarlev, care locuiește la o distanță de 12 kilometri de liceu și vine la serviciu cu unul dintre aceste microbuze, a mulțumit Guvernului României din numele părinților și al elevilor pentru grija față de copiii din R. Moldova.

Clipul video a fost realizat de Agenția de Cooperare Internațională pentru Dezvoltare „RoAid”, în cadrul „Proiectului de comunicare pentru promovarea avantajelor concrete ale inițiativelor finanțate de România în Republica Moldova în ultimii ani, adresate cetățenilor din Republica Moldova”.

Anterior, România a mai donat 35 de automobile pentru instituţiile publice din R. Moldova, dar și trei autobuze pentru Teatrul de Operă şi Balet „Maria Bieşu”, Teatrul Naţional „Eugene Ionesco” şi Teatrul „Satiricus I.L. Caragiale”.




Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
22.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Mercenarii lui Șor ș...

20.04.2024 20:07 Ziarul National Nicolae Enciu // Basarabia sub teroar...

19.04.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Despărțirea apelor p...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md